Nieuwe locaties voor foodtrucks en mobiele kramen in de binnenstad

Op 30 maart 2018, over deze onderwerpen: Markten en Foren

Momenteel zijn er al een vijftiental locaties voor ambulante handel in Antwerpen. Het college legde vandaag elf bijkomende locaties vast.

Wie in de Antwerpse binnenstad een foodtruck of een mobiel kraam wil uitbaten, kan hiervoor kiezen uit een vijftiental locaties, verdeeld over de verschillende wijken. Het MAS en het Mechelseplein zijn daarbij het populairst: daar staan bijna dagelijks handelaars.

11 bijkomende locaties

Het college legde vandaag 11 bijkomende locaties vast waar ambulante handel mogelijk is. Daarbij zijn ook locaties waar momenteel een concessie uitgebaat wordt, zoals het Steenplein, de Meir en de Beukenlaan. Wanneer de huidige concessietermijn daar afloopt, zal de handel er verdergezet worden onder de voorwaarden van ambulante handel.

Verder kunnen organisaties die op de openbare weg niet-commerciële producten of diensten willen aanbieden voor het goede doel, vanaf nu ook gebruik maken van een vaste locatie op de Meir.

Uitwerking nieuw reglement

In november werd het nieuwe reglement voor ambulante handel goedgekeurd in de gemeenteraad. Het vastleggen van de nieuwe locaties is de laatste stap in de uitwerking van dit nieuwe reglement.

Alle informatie voor standplaatsen ambulante handel is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor publiek domein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is