Nieuwe staantribune voor Ludo Coeckstadion Berchem

Op 18 maart 2019, over deze onderwerpen: Sport

Er is een aannemer gevonden die een nieuwe overdekte staantribune zal bouwen in het Ludo Coeckstadion in Berchem. Daarmee gaat de tweede fase van de werken aan het stadion van voetbalclub Koninklijke Berchem Sport van start. De stad zal nu met het district en de club rond de tafel zitten om deze nieuwe tribune samen met de supporters verder uit te werken.

Het college van de stad Antwerpen stelde na een aanbestedingsprocedure aannemer COS aan om de nieuwe overdekte staantribune te bouwen.

De tribune zal 81 meter lang zijn en dus bijna de ganse lengte van het veld benutten. Achteraan zal de tribune helemaal gesloten zijn, waardoor de toeschouwers maximaal beschut zijn tegen de weersomstandigheden en het stadiongevoel maximaal ingevuld zal zijn.

De capaciteit van de nieuwe tribune zal 1250 staanplaatsen bedragen. Het ontwerp staat ook toe de staanplaatsen te kunnen ombouwen naar zitplaatsen.

De bouw van deze tribune start in mei zodat de tribune er tegen de start van het volgende voetbalseizoen staat.

In een latere fase krijgt de jeugd er een nieuwe kantine en een kleedkamergebouw met sanitaire ruimtes bij. Wat de hoofdtribune betreft worden nog verschillende scenario’s onderzocht. Tot zolang blijft de tijdelijke zittribune staan.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is