Opening nieuw dienstencentrum en serviceflats De Nobele Donk in Ekeren met buurtfeest

Op 2 oktober 2020, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn

Op zondag 4 oktober opent Zorgbedrijf Antwerpen het nieuwe dienstencentrum De Nobele Donk en de nieuwe serviceflats met een buurtfeest. De eerste flats zijn bewoond en het dienstencentrum is al open voor (buurt)bewoners.

Ook de pers is van harte welkom, op de officiële opening op zondag 4 oktober om 10.30 uur in Dienstencentrum De Nobele Donk, Prinshoeveweg 21, 2180 Ekeren. We vragen u om tijdens uw aanwezigheid alle geldende veiligheidsmaatregelen te volgen, de social distancing te respecteren, en naargelang de omstandigheden een mondmasker te dragen.

Aan de Prinshoeveweg en de Jozef Ickxstraat in Ekeren Donk, in de groene omgeving van de voormalige pastorij en parochiezaal, bouwt Zorgbedrijf Antwerpen 48 serviceflats met alle comfort. De eerste 10 serviceflats zijn klaar en intussen bewoond, aan de andere wordt volop gebouwd. Ook het dienstencentrum is al in gebruik.

Dienstencentrum De Nobele Donk

In het nieuwe dienstencentrum kunnen bewoners van de flats en mensen uit de buurt ‘s middags lekker en betaalbaar eten. Dienstencentrum De Nobele Donk biedt eveneens een ruim aanbod aan activiteiten en cursussen aan. Senioren kunnen er terecht in de cafetaria met terras of in de feestzaal en polyvalente ruimtes, met onder andere hobbykeuken De Goesting. Daarnaast is in de gerenoveerde pastorij een wellnessruimte ingericht met kapper, pedicure en infraroodcabine.

Eerste serviceflats al bewoond

In het nieuwe gebouw De Nobele Donk bevinden zich 10 serviceflats/assistentiewoningen: het zijn rolstoeltoegankelijke flats met een lichte woonkamer, een terras, een ingerichte keuken, een moderne badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Er is overal een persoonlijk alarmsysteem, waarmee bewoners 24 uur op 24 hulp kunnen inroepen. De 10 flats zijn allemaal verkocht met een woonrechtcertificaat of verhuurd.

Nog 38 extra serviceflats met alle comfort

Op het terrein waar de parochiezaal stond, bouwt Zorgbedrijf Antwerpen nog 3 gebouwen met in totaal 38 extra serviceflats. De flats worden instapklaar afgewerkt tegen begin 2021. Net zoals de andere nieuwe serviceflats hebben ze een lichte woonkamer, een terras, een ingerichte keuken, een badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Wie interesse heeft voor deze flats, kan contact opnemen met de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen: tel. 03 431 31 31 of klantendienst [at] zorgbedrijf.antwerpen.be.

Plechtige opening met buurtfeest op zondag 4 oktober

Zorgbedrijf Antwerpen opent de eerste fase van de nieuwbouw van het nieuwe dienstencentrum De Nobele Donk en de nieuwe serviceflats met een buurtfeest:

         om 10.30 uur             

   Officiële inhuldiging met receptie en muziek
   Sprekers academische zitting:

  •   Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid
  •   Marco Laenens, ondervoorzitter Zorgbedrijf Antwerpen
  •   Bart Magerman, voorzitter vzw Verenigingen De Nobele Donk
  •   Koen Palinckx, districtsburgemeester
  •   Annemie Plompen, districtsschepen Senioren
  •   Thamara Van den Heuvel, centrumcoördinator De Nobele Donk

         van 13 tot 18 uur: Buurtfeest

 

         van 13 tot 18 uur: Elk halfuur start een infosessie over de serviceflats en de    bouwplannen

 

         van 14 tot 18 uur: Live uitzending door Radio Minerva

 

         van 15 tot 16 uur: Optreden van Axl Peleman

 

         doorlopend: Kennismaking met de Verenigingen De Nobele Donk en de  dienstverlening van Zorgbedrijf Antwerpen

 

Omwille van corona is vooraf inschrijven voor iedereen die naar het feest wil komen verplicht. Dat kan online of in het dienstencentrum. Meer informatie en inschrijven op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/openingdenobeledonk.

Coronaproof feest

Zorgbedrijf Antwerpen organiseert het openingsfeest in De Nobele Donk met de grootste voorzichtigheid en met respect voor alle voorzorgsmaatregelen. Het dienstencentrum is zoals alle dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen gelukkig al een tijdje weer open, maar Zorgbedrijf Antwerpen blijft de bezorgdheid van velen delen over de risico’s van coronabesmetting – in het bijzonder bij senioren. Daarom is er maar een beperkt aantal plaatsen, moeten bezoekers vooraf inschrijven, zijn de rondleidingen in kleine groepen en vinden optredens plaats voor een beperkt publiek… Alle medewerkers volgen - zoals elke dag sinds de heropening - nauwgezet de richtlijnen, en van bezoekers wordt hetzelfde verwacht. Zorgbedrijf Antwerpen is ervan overtuigd dat het op die manier een aangenaam openingsfeest wordt: coronaproof én gezellig.

Daarnaast is de officiële opening te volgen via de facebookpagina van dienstencentrum De Nobele Donk, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen genieten van het programma. Dat kan dus ook van thuis voor wie zich daar comfortabeler bij voelt.

Verantwoordelijke: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is