Opening Winter in Antwerpen lokt 100 000 bezoekers

Op 9 december 2018, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme), Toerisme

Gisteren zaterdag 8 december ging de Winter in Antwerpen officieel van start met een groot openingsfeest. Ondanks het slechte weer genoten 100 000 bezoekers van de sfeervol ingeklede stad, de vele koren in het centrum en het optreden van K’s Choice met honderden zangers en zangeressen op het Operaplein.

De site ging zaterdagmiddag al om 12 uur open. Vanaf dan kon het grote publiek voor de kerstmarkt en heel wat vertier terecht op de Groenplaats, de Grote Markt, de Suikerrui, het Steenplein, het Koningin Astridplein en het Operaplein.

Terzelfdertijd kwamen de eerste nieuwsgierigen hun audioguide ophalen aan de Voetgangerstunnel. Daarna wandelden ze enthousiast door de tunnel met het luisterverhaal ‘Brieven aan Bijou’ in de oren en met zicht op de prachtige illustraties van Fatinha Ramos. Ook in de spiegeltent op het Steenplein werden heel wat audioguides ontleend.

Dit jaar startte de animatie op de openingsdag al in de vroege namiddag. Op zeven locaties in de binnenstad verrasten vanaf 15 uur tientallen koren het publiek met hun favoriete nummers. Zo werd het voor heel wat bezoekers, shoppers en passanten een bijzonder sfeervolle zaterdag.

De apotheose volgde om 17.45 uur: het concert van K’s Choice samen met meer dan 600 zangers op het Operaplein. Duizenden muziekfans vulden het nieuw aangelegde plein en waren zeer onder de indruk van het grootschalige optreden. Tot slot, als uitsmijter van een dag vol muziek, zong zowel op de Grote Markt als op de Groenplaats een koor de avond sfeervol in.

Nog tot en met 6 januari
Nog tot en met zondag 6 januari is iedereen welkom om Winter in Antwerpen zelf te komen ontdekken. Het volledige programma en alle praktische info is te vinden op www.winterinantwerpen.be.

Openingsdagen en –uren
De site is van 8 december tot en met 6 januari elke dag open:

Maandag tot donderdag: van 12 tot 22 uur
Vrijdag en zaterdag: van 12 tot 24 uur
Zondag: van 12 tot 22 uur
Uitzonderingen: 24 en 31 december en 6 januari: van 12 tot 18 uur

Bereikbaarheid
De stad raadt bezoekers aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Alle mobiliteitsinfo staat op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Koen Kennis, schepen voor toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is