Opening Winter in Antwerpen lokt 110.000 bezoekers

Op 8 december 2019, over deze onderwerpen: Toerisme

Gisteren zaterdag 7 december ging Winter in Antwerpen officieel van start met een groot openingsfeest. Daarbij genoten 110.000 bezoekers van de sfeervol ingeklede stad. Reeds vanaf 12 uur openden de chalets en de attracties van de kerstmarkt voor de aanwezigen. Het Rail ‘n Snow event op de Scheldekaaien, de betoverende show op de ijspiste op de Groenplaats, de inhuldiging van het magisch winterbos op de Handschoenmarkt en het optreden van Soulsister vanuit het Joe Christmas House op het Grote Markt werden gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek. Nog tot 5 januari kan iedereen genieten van heel wat moois in de binnenstad.

De site ging zaterdagmiddag al om 12 uur open. Vanaf dan kon het publiek voor de kerstmarkt en heel wat vertier terecht op de Groenplaats, de Grote Markt, de Suikerrui en het Steenplein. Bij de meer dan negentig kerstchalets die ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aanbieden kon elke shopper nu al zijn hartje ophalen of zich opwarmen met iets lekkers. De nieuwigheden van dit jaar vielen erg in de smaak. De VR-Dome en Escape Room werden volop uitgetest. De winterse zoektocht met Portico werd ingewandeld door kleine speurneuzen en hun familie. De nieuwe winterbars Bar Den op het Steenplein en Bar 25/12 naast de ijspiste op Groenplaats, waar bezoekers even kunnen verpozen en genieten van iets lekkers, werden druk bezocht. Maar ook klassiekers zoals het reuzenrad, de wensenmuur en de hangende wintertuin op de Grote Markt waren opnieuw voltreffers.

Rail ’n Snow

Het Rail ’n Snow event op de Scheldekaaien was een groot succes. Om 13 uur kwam burgemeester Bart De Wever op ski’s van de schans, waarmee hij het officiële startschot van het event gaf. Aangemoedigd door pompende dj-sets haalde een 70-tal snowboarders en freestyle-skiërs de meest spectaculaire stunts uit op een imposante schans. Een hele dag lang werd er gestreden om de titel op het Belgisch Kampioenschap Freestyle Snowboard Rail. De allerkleinsten kwamen hun snowboardkunsten uittesten in het Kids On Snow park, leefden zich uit in het sneeuwballenkraam of konden een partijtje ijshockey spelen. Het event werd ’s avonds afgesloten met een knallende afterparty.

IJspiste, magisch winterbos en Soulsister
Om 17 uur werd de ijspiste ingeschaatst door Olympisch kunstschaatsster Loena Hendrickx. Toeschouwers werden betoverd door elegante schaatschoreografieën die werden uitgevoerd op muziek van enkele bekende musicals. Tot laat op de avond kwam jong en oud hun schaatskunsten uittesten rond het standbeeld van Rubens. 

Nadien opende burgemeester Bart De Wever het magisch winterbos voor de kathedraal. Een feeëriek licht van honderden zacht fonkelende lichtjes verspreidde zich over de Handschoenmarkt en bracht betoverende boomsculpturen tevoorschijn. Nello en Patrasche lieten het niet aan hun hart komen en sliepen rustig verder in dit magisch decor van verrassende geluiden, geuren en kleuren.

De avond werd afgesloten met het optreden van Soulsister vanuit het Joe Christmas House op de Grote Markt. Jan Leyers en Paul Michiels zongen de pannen van het dak en zorgden voor een spetterend muzikaal feestje. 

Nog tot en met 5 januari

Nog tot en met zondag 5 januari is iedereen welkom om Winter in Antwerpen zelf te komen ontdekken. Het volledige programma en alle praktische info is te vinden op www.winterinantwerpen.be.

Openingsdagen en –uren

De site is van 7 december tot en met 5 januari elke dag open:

-        Maandag tot donderdag: van 12 tot 22 uur

-        Vrijdag en zaterdag: van 12 tot 24 uur

-        Zondag: van 12 tot 22 uur

-        Uitzonderingen: 24 en 31 december, 1 en 5 januari: 12 tot 18 uur

Bereikbaarheid

De stad raadt bezoekers aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar Winter in Antwerpen te komen. Alle mobiliteitsinfo staat op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever – Koen Kennis, schepen voor toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is