Openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg langer open

Op 11 september 2020, over deze onderwerpen: Sport

Omwille van het mooie weer dat de komende dagen voorspeld is, blijven openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg enkele dagen langer open. Zwemliefhebbers kunnen er nog terecht tot en met woensdag 16 september om te genieten van een zwembeurt in openlucht.

De komende dagen is er een nazomer in aantocht met aangename temperaturen. Daarom besliste de stad Antwerpen om zowel openluchtzwembad De Molen op Linkeroever als zwemvijver Boekenberg in Deurne enkele dagen langer open te houden. Hierdoor kunnen Antwerpenaren nog tot en met woensdag 16 september komen zwemmen in openlucht, terwijl de oorspronkelijke afsluitdatum voorzien was op zondag 13 september .

Peter Wouters, schepen voor sport: “Door COVID-19 moest de Antwerpenaar lang geduld uitoefenen om weer een verfrissende duik te kunnen nemen. Ondanks de coronamaatregelen vonden onze zwemmers vlot de weg naar het openluchtzwembad De Molen en de ecologische zwemvijver Boekenberg. Bovendien verdienen ze een pluim voor de manier waarop ze zijn omgegaan met de aangepaste werking en de bijhorende veiligheidsvoorschriften. Daar mag best iets tegenover staan. De komende week dienen er zich nog enkele mooie nazomerdagen aan. Die ‘Indian summer’ grijpen we aan om het zomerseizoen te rekken en zo de Antwerpenaar wat langer de kans te geven om te genieten van een zwembeurt en een beetje verkoeling.”

Tijdens deze extra openingsdagen blijven de geldende richtlijnen en openingsuren op beide locaties van toepassing. Dit betekent dat zwemmers in openluchtzwembad De Molen hun zwembeurt nog altijd moeten reserveren en betalen via het online reservatiesysteem. In zwemvijver Boekenberg kunnen ze zonder reservatie gratis komen zwemmen. 

Praktisch

Zwemvijver Boekenberg

Van Baurscheitlaan (ter hoogte van nr. 68) - 2100 Deurne

 

Openluchtzwembad De Molen

Wandeldijk 40 - 2050 Antwerpen

Verantwoordelijke schepen: Peter Wouters, schepen voor sport:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is