Opnames BBC-reeks Baptiste in Antwerpen

Op 27 juli 2018

Van juli tot eind oktober zijn er opnames van de spin-off van de bekende BBC-reeks ‘The Missing’, die de naam ‘Baptiste’ draagt. Een deel van de opnames vindt plaats in Antwerpen.

Baptiste is een spin-off van de reeks The Missing. Het is een 6-delige televisieserie van de BBC, die gaat over een Franse rechercheur die een aantal geklasseerde verdwijningszaken tracht op te lossen. De eerste 2 seizoenen van The Missing waren een groot succes met hoge kijkcijfers en lovende kritieken.

Scenaristen van The Missing Harry & Jack Williams bedachten ook deze spin-off waar de Franse acteur Tchéky Karyo zijn rol herneemt als de norse en koppige inspecteur Julien Baptiste. Deze keer zal hij bijgestaan worden door Tom Hollander ('Taboo' en 'The Night Manager') maar ook door talent van eigen bodem. Baraba Sarafian ('De Dag' en 'Beau Séjour'), Boris Van Severen ('Belgica' en ‘Salamander 2') en Martha Canga Antonio ('Over Water' en 'Black') hebben aanzienlijke rollen en de regie van het tweede deel van de reeks is in handen van Jan Matthys ('Vele Hemels' en 'In Vlaamse Velden'). Baptiste wordt net zoals The Missing  gecoproduceerd door het Brusselse CZAR Film & TV en Eén.

Voor deze spin-off zal een aanzienlijk deel van de opnames in Antwerpen gebeuren. De andere opnames gebeuren elders in Vlaanderen en in Nederland.

Ondersteuning stad Antwerpen

De stad Antwerpen ondersteunt deze productie logistiek. De stedelijke filmcel staat in voor een professionele en gepersonaliseerde begeleiding. De cel werd opgericht in 2001 en zag de voorbije jaren het aantal aanvragen voor draaidagen in Antwerpen stijgen, tot 357 in 2017. Dit jaar waren er tot en met juni al 180 aanvragen.  Meer informatie staat op www.antwerpen.be/filmcel. 

Regionale en internationale film- en televisieproducties zetten Antwerpen beter op de kaart, wat goed is voor de economie en de uitstraling van de stad, en voor het toerisme.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is