Pieter Timmers gaat Play Unified-uitdaging aan in zwemcentrum Wezenberg

Op 12 december 2016, over deze onderwerpen: Sport

Op woensdag 14 december zwemt Olympisch vice-kampioen Pieter Timmers met 3 andere topatleten en 4 Special Olympics-atleten in Olympisch zwemcentrum Wezenberg een wedstrijd die kadert in de ‘Play Unified’-campagne van Special Olympics Belgium (SOB). Toeschouwers kunnen gratis komen supporteren.

Drie maanden geleden daagde Special Olympics-atlete Micheline Van Hees Olympisch medaillewinnaar en nationale zwemtrots Pieter Timmers uit voor een Unified-zwemwedstrijd via een spandoek op de bodem van het trainingsbad van zwemcentrum Wezenberg: “Hey Timmers, wat baantjes trekken? Of doet ge in uw zwembroek?” Pieter was aangenaam verrast door de originaliteit van de uitdaging en aanvaardde die meteen. Hij postte op zijn socialemediakanalen een foto van zijn zwembroek met de boodschap: “@Special Olympics Belgium, m’n zwembroek is nog netjes ;-). See you in the swimming pool! #ChallengeAccepted #PlayUnified www.playunified.be”

Spectaculaire Unified-estafette van 4x50m

De zwemwedstrijd kadert in de ‘Play Unified’-campagne van Special Olympics Belgium, waarbij het samen sporten tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking in dezelfde ploeg of dezelfde club wordt gepromoot. Hij vindt plaats op woensdag 14 december in het ‘thuisbad’ van Pieter Timmers, het wedstrijdbad van Olympisch zwemcentrum Wezenberg. Het wordt een strijd tussen twee teams die het tegen elkaar opnemen in een Unified-estafette van 4x50m, waarbij ieder team bestaat uit twee Special Olympics-atleten en twee Unified-partners. Pieter Timmers, Kimberly Buys, Dries Vangoetsenhoven, Lorenz Weiremans en SOB-atleten Mieke De Mot, Pieter Schram, Nina Schelles en Wesly Legrand gaan het beste van zichzelf geven. Uitdaagster Micheline vervoegt hen als assistent-coach en zal de zwemmers begeleiden en motiveren tijdens de opwarming en de wedstrijd.

Kom gratis supporteren

Deze Unified-estafette vindt plaats in het wedstrijdbad van Olympisch zwemcentrum Wezenberg (Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen). De wedstrijd zelf start om 15 uur stipt, en vanaf 14.15 uur gaan de deuren open voor het publiek. Toeschouwers kunnen gratis komen genieten van dit spektakel. Zij hoeven zich niet op voorhand aan te melden of in te schrijven. 

De wedstrijd duurt een vijftal minuten. De aanwezige zwembadbezoekers wordt bij de start gevraagd om even uit het water te komen. Daarna kunnen zij gewoon verder zwemmen.

#PlayUnified

“We hebben het gevoel dat het Unified-concept, waarbij onze atleten met een verstandelijke beperking samen sporten met atleten zonder beperking, goed aanslaat bij de mensen. Al 182 sportclubs toonden hun engagement en vroegen het officieel Play Unified-label aan. Hopelijk kunnen we deze positieve evolutie verderzetten in 2017!” vertelt Zehra Sayin, Co-CEO van Special Olympics Belgium. “Bovendien kan iedereen zijn engagement tonen door de campagne te delen (#PlayUnified) en te liken of door zich te registreren als kandidaat om zelf aan Unified-sporten te doen. Ook sportclubs kunnen zich registreren enerzijds om te tonen dat ze Play Unified steunen en anderzijds om zelf een Play Unified-club te worden en het officiële label te verkrijgen. Maar bovenal is iedereen welkom om te komen supporteren voor een spectaculaire zwemwedstrijd, dus we zien elkaar daar!”

Hart voor Special Olympics

Sporting A heeft een warm hart voor G-sport in het algemeen en Special Olympics in het bijzonder. Zo vonden in september 2014 nog de Europese Zomerspelen van Special Olympics plaats in Antwerpen en baadde de stad een week lang in de Special Olympics-sfeer. “We ondersteunen het Unified-concept, omdat het helpt om het taboe rond sporten met een verstandelijke beperking te doorbreken. Bovendien zet het Unified-concept G-sport in de kijker als een ideaal instrument voor integratie”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Praktisch

Play Unified-challenge

  • Olympisch zwemcentrum Wezenberg, Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen
  • woensdag 14 december
  • deuren open om 14.15 uur - wedstrijd om 15 uur
  • gratis
  • meer info over Play Unified en de Special Olympics-atleten die de bekende topsporters uitdagen via www.playunified.be

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is