Port of Antwerp Triathlon Festival - Zwemmen aan het MAS

Op 18 december 2017, over deze onderwerpen: Sport

Op zondag 17 juni wordt de omgeving van het MAS het decor voor het eerste Port of Antwerp Triathlon Festival. De nieuwe stadstriatlon wil iedereen aanspreken en moet de grootste van

België worden. Zwemmen doen alle deelnemers in de dokken aan het MAS. Er is een triatlon voor recreatieve en onervaren sporters. Daarnaast zakt de wereldtop af naar Antwerpen voor een manche van de World Cup.

De nieuwe stadstriatlon wil het grote publiek bereiken door sport en beweging aan sfeer en beleving te koppelen. Naast de klassieke kwartafstand is er een fun race voor de onervaren, zelfs niet-sportieve, deelnemer. Voor de fun race moeten deelnemers geen gespecialiseerd materiaal hebben. Verkleed? Op een stadsfiets? Schoolslag? Niks moet, alles mag.

Ambassadeur en stand-upcomedian Kamal Kharmach en schepen voor sport Ludo Van Campenhout doen alvast mee. Er volgt nog een reeks van - soms verrassende - namen van bekende Belgen die in het Bonapartedok zullen springen. Zij willen aantonen dat triatlon laagdrempelig is en ook niet-competitief kan beoefend worden, als deel van de campagne ‘Morgen ben ik triatleet’.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp:“Port of Antwerp is de trotse titelpartner van dit nieuwe, ambitieuze sportevenement in Antwerpen. Als Havenbedrijf zetten we nadrukkelijk in op het ondersteunen van allerhande sportinitiatieven want sport verbindt mensen met elkaar. Het verlaagt drempels en zorgt voor verrassende ontmoetingen. Ik hoop dan ook dat we veel mensen kunnen motiveren om in het nieuwe jaar hun sportieve grenzen te verleggen en om deel te nemen aan deze stadstriatlon.”

World Cup

Ook de wereldtop zal naar Antwerpen afzakken, voor een manche van de World Cup. Het is bijna 20 jaar geleden dat een wedstrijd van dit niveau werd georganiseerd in België. Door het sterke deelnemersveld, de korte afstand, de plaatselijke rondes en het onvoorspelbare wedstrijdverloop staat de World Cup garant voor spanning en spektakel. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen behoren er Belgen tot de wereldtop. Het is de enige Belgische wedstrijd waaraan Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel zullen deelnemen. Marc Herremans is wedstrijddirecteur.

Ludo Van Campenhout, schepen voor sport stad Antwerpen: “Met dit Port of Antwerp Triathlon Festival knopen we opnieuw aan bij de traditie en bevestigen we de rol van Antwerpen als sportstad. Op dit topevenement voor de wereldbeker kan iedereen naar de internationale topatleten komen kijken en ze aanmoedigen. Maar daarnaast zijn er de triatlonwedstrijden

omJespo kids triathlon zelf deel te nemen. Door de verschillende afstanden staan die open voor elke

sporter die een nieuwe uitdaging zoekt. Met als hoogtepunt, de unieke kans om te zwemmen in de dokken rond het MAS.”

 

Programma

Elite -World Cup (750m/20km/5km)
Recreanten

1/4 triatlon (1000m/40km/10km)
fun race (350m/20km/5km)
aflossing

Het Port of Antwerp Triathlon Festival is een organisatie van VZW Triathlon Antwerp 2020 in samenwerking met de stad Antwerpen en ondersteund door Port of Antwerp.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is