Proefproject met schoolstraat in Begijnenvest en Kapucinessenstraat in district Antwerpen

Op 14 januari 2022

De Begijnenvest en de Kapucinessenstraat worden als proefproject een schoolstraat vanaf eind januari. Het doel is om de verkeersveiligheid aan de aanwezige school te verhogen.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

Twee proefprojecten schoolstraten rond het Sint-Lievenscollege

De beide straten die worden afgesloten hebben eenrichtingsverkeer en worden aan hun begin afgesloten: de Begijnenvest ter hoogte van de Kasteelpleinstraat en de Kapucinessenstraat ter hoogte van de Schermersstraat.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 8.30 uur en van 15.15 tot 15.45 uur. Op woensdag tussen 8.00 en 8.30 uur en tussen 12.05 en 12.30 uur.

Met deze ingreep willen de stad en het district Antwerpen en het Sint-Lievenscollege de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren. Het gaat nog om een proefproject dat eind juni 2022 geëvalueerd zal worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

Indien blijkt dat de schoolstraat in de Begijnenvest in de omliggende straten voor extra verkeershinder, onveilige verkeerssituaties en te veel zoekgedrag zorgt, zal ze meteen terug worden opgeheven. De stad en de verkeerspolitie zullen hiervoor de nodige monitoring uitvoeren.

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels - Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Paul Cordy - Districtsburgemeester district Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is