Quizzen om Nederlands te oefenen

Op 19 mei 2016, over deze onderwerpen: Inburgering

Op vrijdagavond 20 mei organiseert Linguapolis, het taalinstituut van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met Atlas, integratie & inburgering Antwerpen, een quiz in het Atlasgebouw in de Carnotstraat. De quiz biedt studenten Nederlands als tweede taal (NT2) uit verschillende scholen de kans om hun Nederlands te oefenen buiten de klasmuren.

Elke dag leren duizenden nieuwkomers Nederlands in Vlaanderen. Om anderstaligen te helpen de taal ook buiten de les te gebruiken, organiseert Linguapolis nu al voor de vijfde keer op rij een quiz. Dit jaar heeft een recordaantal van 100 studenten uit verschillende Antwerpse talenscholen zich ingeschreven. De deelnemers volgen cursus bij  Linguapolis, maar ook bij Centra Voor Volwassenenonderwijs, in het tweedekansonderwijs, … De quiz vindt plaats op vrijdag 20 mei om 20 uur bij Atlas, integratie & inburgering Antwerpen, Carnotstraat 110, 2000 Antwerpen.

Doordat de quiz volledig in het Nederlands verloopt, vormt hij een oefenkans voor gevorderde studenten die niet altijd kans zien om veel Nederlands te spreken buiten de les. Een quizploeg bestaat uit zes deelnemers, onder wie ook twee moedertaalsprekers Nederlands. Deelnemers krijgen namelijk de kans om een partner of vrienden mee te vragen. “Net die wisselwerking tussen de anderstalige studenten en de Vlamingen, samen met het competitieve aspect, zorgt voor een goede dynamiek”, verklaart Sabine Steemans, coördinator NT2 bij Linguapolis, het succes van de formule.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, schepen voor sociale zaken, diversiteit & inburgering en samenlevingsopbouw

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is