Recyclagepunt lokte al 10.000 bezoekers

Op 18 november 2020

Het recyclagepunt, een mini-recyclagepark dat naar de bewoners toe komt om kleine spullen in te zamelen en te recycleren, werd in juli 2020 gelanceerd. Het is een groot succes want de stad Antwerpen mocht onlangs de 10.000ste bezoeker ontvangen.

De mobiele container van het recyclagepunt reist de stad rond en stond sinds juli al 87 keer ergens in de stad. Naast pleintjes en straten doet het recyclagepunt ook een aantal Antwerpse markten aan. Op die manier wordt recycleren nog makkelijker. Gemiddeld komen er per keer 120 bezoekers langs, met een piek van 299 mensen op 16 oktober op het Wim Saerensplein in Deurne. Metalen, klein elektro en glazen en porselein worden het vaakst gebracht.

Fons Duchateau, schepen voor stads- en buurtonderhoud: “Het recyclagepunt is een goed draaiend initiatief en de Antwerpenaars vinden duidelijk hun weg naar dit mini-recyclagepark. Mensen die moeilijk te been zijn, geen wagen hebben of de weg naar het gewone recyclagepark niet vinden, kunnen nu hun spullen gemakkelijk kwijt. Het recyclagepunt werd gestart als proefproject maar door het grote succes wordt dit initiatief verdergezet en gaat de stad een eigen container aankopen (de huidige wordt gehuurd).”

Het recyclagepunt is bedoeld voor kleine spullen die passen in een boodschappentas en die te voet of met de fiets vervoerd kunnen worden. Indien men grotere of meer spullen heeft, moeten mensen naar een van de negen gewone recyclageparken of een pop-uprecyclagepark in de buurt gaan.

Een afspraak maken om naar een recylcagepunt te komen is niet nodig. De gangbare coronaregels gelden, zoals afstand houden, een mondmasker dragen en indien mogelijk alleen komen.

Alle info staat op www.antwerpen.be/recyclagepunt.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, schepen voor stads- en buurtonderhoud

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is