Reuzenrad Steenplein gratis voor scholen

Op 23 januari 2023

De uitbater van het reuzenrad aan het Steenplein zal in samenspraak met stad Antwerpen het rad gratis beschikbaar stellen voor scholen. Dit doen ze vanaf 23 januari, zolang de geplande werken aan de Scheldekaaien dit toelaten. Op weekdagen vanaf 11 uur kunnen leerlingen die op uitstap zijn een gratis rit krijgen op het reuzenrad. Alle klassen van het ​ lager en het secundair onderwijs uit alle schoolnetten kunnen van deze regeling gebruik maken. Stad Antwerpen wil kinderen en jongeren zo de kans geven deze unieke ervaring mee te maken om de stad vanuit de lucht te bewonderen.

De uitbater van het reuzenrad aan het Steenplein biedt, in samenspraak met de stad, de kans aan leerlingen uit alle schoolnetten van het lager en secundair onderwijs die op uitstap zijn om een gratis rit te maken op het rad. Dit kan enkel op weekdagen tijdens de schooluren, uitgezonderd de schoolvakanties, als ze begeleid worden door een leerkracht die zich identificeert met een lerarenkaart of ander schooldocument.

Deze regeling start op 23 januari, en loopt tot en met mei van dit jaar. Mogelijks breken ze het reuzenrad al sneller af, als het rad niet meer toegankelijk is door de geplande werken aan de Scheldekaaien dit voorjaar.

Burgemeester Bart De Wever: “Kinderen die tijdens een schooluitstap Antwerpen beter leren kennen, krijgen nu een buitenkans om het hart van onze binnenstad vanuit een ander perspectief te bekijken. Het reuzenrad biedt een mooie meerwaarde om op een leuke, speelse manier stil te staan bij onze rijke geschiedenis en de groei van onze stad.”

Het reuzenrad van 55 meter hoog vormt al enkele jaren een vast onderdeel van de Winter in Antwerpen. Duizenden mensen maakten er al een ritje om de stad vanuit de hoogte te kunnen bekijken.

Bart De Wever - Burgemeester

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is