Rood solidariteitslint op stadhuis voor Wereldaidsdag

Op 27 november 2018

Zaterdag 1 december, van 16.30 uur tot 23 uur, wordt het rode solidariteitslint geprojecteerd op het stadhuis in het kader van Wereldaidsdag.

De projectie op het stadhuis van Antwerpen maakt deel uit van een nationaal project. Het rode solidariteitslint, symbool van solidariteit met mensen met aids en hiv, zal gelijktijdig geprojecteerd worden op 5 prominente gebouwen in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi. Dit project ondersteunt de nood om stigma, taboe en discriminatie rond hiv en aids te doorbreken.

Bij verschillende Antwerpse stadsdiensten kan gratis een rood lintje afgehaald worden, waarmee dragers solidariteit met mensen met hiv kunnen tonen.

Over Wereldaidsdag

In 1987 vatten James W. Bunn en Thomas Netter het idee op voor Wereldaidsdag. Beiden waren werkzaam als voorlichter bij de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève, Zwitserland. Bunn en Netter legden hun idee voor aan het Global Programme on AIDS (nu bekend als UNAIDS van de Verenigde Naties), dat het concept goedkeurde. Op 1 december 1988 vond de eerste Wereldaidsdag plaats.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is