Rubensmarkt op donderdag 15 augustus

Op 9 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus kunnen bezoekers tijdens de Rubensmarkt op en rond de Antwerpse Grote Markt terugkeren naar de tijd van barokmeester Rubens.

Op de sfeervolle Rubensmarkt bieden marktkramers in historische klederdracht producten aan uit de glorierijke periode van Antwerpen. Bezoekers kunnen zo letterlijk en figuurlijk van het
17de-eeuwse leven proeven.

“Vele duizenden toeristen komen jaarlijks naar Antwerpen om de werken van Rubens te bewonderen. De Rubensmarkt brengt die Rubensiaanse sfeer helemaal tot leven”, zegt schepen voor toerisme Koen Kennis.

“Op 15 augustus viert Antwerpen Moederdag”, zegt schepen voor openbare markten Ludo Van Campenhout. “De Rubensmarkt is dan ook de ideale plek om alle moeders te trakteren op cadeaus. Het gevarieerd aanbod heeft voor iedereen wat wils en dat in een decor van Antwerpens gouden eeuw.”   

De markt vindt plaats van 8 tot 23 uur op en rond de Grote Markt (Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Handschoenmarkt, Grote Markt en Kaasrui).

Visit Antwerpen, de toeristische dienst van de stad, stapt mee terug in de tijd: de medewerkers van de infobalie op de Grote Markt zijn die dag uitgedost in prachtige historische kledij en informeren de bezoekers van 10 uur tot 17 uur.

Bereikbaarheid

De stad raadt iedereen aan om met de fiets, het openbaar vervoer of via een park-and-ride naar de Rubensmarkt te komen. Zowel de Kaaien als de Leien zijn onderbroken op donderdag 15 augustus. Bezoekers kunnen hun route plannen op www.sna.be. Klik hier voor de rechtstreekse link naar de bereikbaarheidsfiche van de Rubensmarkt.

Verantwoordelijke schepenen: Ludo Van Campenhout, schepen voor markten en foren – Koen Kennis, schepen voor toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is