Scholen en centra Provinciaal Onderwijs Antwerpen gooien deuren open voor publiek

Op 21 april 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

De scholen en centra van het provinciaal Onderwijs Antwerpen gooien ook dit voorjaar hun deuren weer open voor het grote publiek. In april en mei kun je er komen proeven van de sfeer en de bedrijvigheid. De opendeurdagen zijn een ideale kans voor leerlingen om kennis te maken met de scholen van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen, die niet alleen bekend staan om hun kwalitatief onderwijs, maar ook moderne infrastructuur en didactische middelen. Daarnaast wil het Provinciaal Onderwijs ook (toekomstige) leerkrachten uitnodigen om eens een kijkje te nemen.

Opendeurdagen ook voor (toekomstige) leerkrachten

Op de opendeurdagen van onze scholen zijn ook leerkrachten welkom. Zin om volgend schooljaar de sprong te wagen naar het Provinciaal Onderwijs Antwerpen om als leerkracht je expertise en liefde voor wiskunde, chemie, ICT, Frans, elektriciteit, houtbewerking, tuinbouw… door te geven aan jongeren? Kriebelt het om (een paar uur per week) les te geven in één van onze provinciale scholen of centra? Of heb je door je opleiding of werkervaring expertise in een bepaald vakgebied? De directies, leerkrachten en leerlingen tonen je tijdens de opendeurdagen graag “hun” school.

Ook op de Open Scholendag binnenkort op 12 mei kan je als toekomstige leerkracht een bezoekje brengen aan onze scholen. Iedereen die interesse heeft om (enkele uren) les te geven, krijgt die dag de kans om te proeven van het lerarenberoep.

Proeven van PIVA

Wie de verschillende afdelingen - bakkerij, slagerij, hotel en toerisme - van PIVA aan het werk wil zien en wil proeven van de sfeer en het lekkers dat PIVA te bieden heeft, kan dat nu zaterdag 22 april. Tijdens de opendeurdag kun je de leerlingen van alle afdelingen in actie zien, maar je kan ook zelf aan de slag in een workshop. Wie een overzicht wil van alle workshops, proeverijen en wedstrijden, kan een programmaboekje raadplegen op de website van PIVA.

Levenslang leren met CVO Vitant

Op de opendeurdag van PIVA op zaterdag 22 april kom je ook meer te weten over het aanbod voor volwassenen van CVO Vitant. Zo kun je o.a. deelnemen aan infosessies voor het eenjarig traject Kok en Kelner. Op dinsdag 30 en woensdag 31 mei ben je ook van harte welkom op de openlesavonden op deze campus. Ben je meer geïnteresseerd in een opleiding administratie of logistiek of wil je je diploma secundair onderwijs behalen in het volwassenenonderwijs? Mis dan het infomoment op Campus Maalboot niet op maandag 8 mei. Meer informatie vind je op de website van CVO Vitant.

Laat je verbazen door PTS Boom

Ook in PTS Boom tellen ze af naar zaterdag 22 april. Via tal van demonstraties en infomomenten maak je die dag kennis met alle facetten van STEM (science, technology, engineering en mathematics), dé troef van deze moderne en ambitieuze school. Hier studeren de ingenieurs van morgen maar ook voor wie liever meteen na het middelbaar het beroepsleven induikt, biedt de school heel wat mogelijkheden. Wie de school bezoekt, mag zeker het gerenoveerde houtatelier niet overslaan.

Muziekinstrumentenbouwers aan het werk bij ILSA

De Internationale Lutherie School Antwerpen, kortweg ILSA, is een voltijdse opleiding muziekinstrumentenbouw die uniek is in de Benelux. Wie de geheimen van instrumentenbouw wil leren kennen kan op zaterdag 22 april de ateliers bezoeken in Boom. Onze gepassioneerde leerkrachten staan je graag te woord tussen 10 en 17 uur. 

avAnt provinciaal Onderwijs, indrukwekkend veelzijdig!

Een bezoek aan de Opencampusdag van avAnt Provinciaal Onderwijs op zaterdag 6 mei loont zeker de moeite. De school speelt met haar drie campussen in de Antwerpse regio in op de noden van enkele belangrijke sectoren. Wie geïnteresseerd is in wetenschappen, ondernemen, veiligheid, gezondheid of kunst en mode vindt er zeker een geschikte opleiding. Kom de moderne infrastructuur en leermiddelen bekijken maar ook een kennismaking met onze geëngageerde leerkrachten mag je die dag niet overslaan. Als leerling/ouder ben je meer dan welkom voor een begeleide rondleiding op de Opencampusdag. Inschrijven via de website van avAnt.

PTS Mechelen bouwt verder aan de toekomst

De opendeurdag op zondag 7 mei van 10 tot 17 uur is het uitgelezen moment om de moderne infrastructuur van PTS Mechelen te komen bewonderen. Bezoek het STEM-gebouw of neem poolshoogte op de werf van alweer een splinternieuw schoolgebouw dat vanaf volgend schooljaar de leerlingen van de eerste graad zal huisvesten. Je kan ook demonstraties bijwonen met de innovatieve leermiddelen die de school inzet voor haar opleidingen technologische wetenschappen en elektriciteit. Wie interesse heeft in de opleidingen tuinbouw en tuinaanleg komt vast aan zijn trekken. De verkoop van eigen gekweekte planten en zelf gebrouwen bier is ondertussen een vaste waarde op de jaarlijkse opendeurdag van de school. Meer info vind je op de website van PTS Mechelen.

PITO Stabroek

Ook PITO Stabroek toont op zondag 7 mei tussen 10 en 16 uur graag wat de school te bieden heeft. De leerkrachten en leerlingen van de verschillende richtingen tonen je met veel enthousiasme waar ze mee bezig zijn. Je kunt vooraf inschrijven voor een rondleiding, meer informatie daarover vind je op de website van PITO. Loop zeker ook eens langs de indrukwekkende werf van de nieuwe M-loods, een nieuw energiezuinig schoolgebouw voor de leerlingen van de land- en tuinbouwopleidingen. Of je nu kiest voor technologie, wetenschappen of landbouw, PITO Stabroek beschikt over de modernste leermiddelen en dat laten de leerkrachten en leerlingen maar wat graag zien op de opendeurdag. Meer informatie vind je op de website van PITO Stabroek.

www.provincieantwerpen.be/poa

Beleidsverantwoordelijke: Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is