Senioren en buurtbewoners kunnen stemmen in dienstencentrum of woonzorgcentrum in hun buurt

Op 11 oktober 2018

Zorgbedrijf Antwerpen stelt opnieuw zijn locaties ter beschikking als stembureau. Op zondag 14 oktober verwacht Zorgbedrijf Antwerpen 65.740 kiezers in 27 dienstencentra en 8 woonzorgcentra. Dat zijn bijna 22.000 meer kiezers dan bij de vorige stembusgang in 2014.

Voor senioren is het belangrijk dat een stembureau niet te ver weg en makkelijk toegankelijk is. Zorgbedrijf Antwerpen stelt daarom locaties ter beschikking als stembureau. Bewoners van de woonzorgcentra of van de serviceflats bij het dienstencentrum hoeven zo de deur zelfs niet uit om hun stem uit te brengen en ook andere senioren en buurtbewoners vinden een stembureau dicht bij huis. Voor hen is het meteen ook een gelegenheid om het dienstencentrum of woonzorgcentrum in hun buurt beter te leren kennen. Heel wat locaties grijpen de verkiezingsdag immers aan om leuke activiteiten aan te bieden, zoals bijvoorbeeld een ontbijt.

Zorgbedrijf Antwerpen stelde voor het eerst locaties ter beschikking voor de gemeente-, districts- en provincieraadsverkiezingen van oktober 2012. Toen konden 24.354 mensen hun stem uitbrengen in 27 stembureaus op 14 locaties van Zorgbedrijf Antwerpen. Tegen de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van mei 2014 groeide dat aantal tot 43.990 stemgerechtigden die in 53 stembureaus op 28 locaties werden verwacht. Dit jaar zijn er 72 stembureaus, goed voor 346 stemhokjes, en verwachten de 35 locaties van Zorgbedrijf Antwerpen in totaal 65.740 kiezers voor de gemeente-, districts- en provincieraadsverkiezingen op 14 oktober.

Kiezers kunnen tussen 8 en 15 uur elektronisch stemmen.

Op www.zorgbedrijf.antwerpen.be staat een overzicht van de 35 locaties waar burgers kunnen stemmen bij Zorgbedrijf Antwerpen. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is