Sinksenfoor 2017

Op 1 juni 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Markten en Foren, Recreatie, Senioren, Toerisme

Van zaterdag 3 juni tot en met zondag 9 juli komt de Sinksenfoor opnieuw naar Spoor Oost. Meer dan 150 attracties zullen er zorgen voor een unieke kermissfeer. Ook dit jaar is er een evenementenzone met animatie en optredens.

Liefhebbers vinden twee nieuwe attracties op de kermis. De ‘Take Off’ is een spectaculaire topattractie die zowel ronddraait als opstijgt. En bij de ‘Tiki Surf’ duikt een bootje aan hoge snelheid in het water.

Evenementen
Net als vorig jaar wordt er een evenementenzone ingericht op het zuidelijke deel van het terrein, met animatie en heel wat optredens voor jong en oud.

Op woensdagmiddagen staan de kinderen centraal. Die dagen beloven heel wat ambiance, met:

Kinderdisco en de Bende met Mega Mindy op 7 juni;
De Piepkes op 14 juni;
De Ketnetband op 21 juni;
Prinsessia en een meet and greet met Nijntje op 28 juni;
De Jeuk Live Band op 5 juli.

Op vrijdagavonden zijn er optredens voor jong en oud:

Buurland (winnaar The Band) en Level Six op 9 juni;
Dj Afroman en Cookies & Cream op 16 juni;
Cleymans & Van Geel op 23 juni;
Uncle Phil en Halve Neuro op 30 juni;
Jamilla en Get Ready op 7 juli.

Radio Antigoon zendt bovendien live uit vanop de Sinksenfoor.

Praktisch
Er zijn drie ingangen: Noord, Zuid en Oost. Ingang Noord, aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel,  is de hoofdingang. Aan ingang Oost, op de Noordersingel, bevinden zich de taxistandplaats, de betaalparking en de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Er is dit jaar geen kiss and ride-zone. Ingang Zuid aan de Buurtspoorweglei is eerder bedoeld voor de buurtbewoners.

Op het terrein zelf staan zeven opvallende trefpuntpalen (met daarop een grote appel, een ijsje, een tulp,…) waardoor bezoekers elkaar heel gemakkelijk terugvinden.

Openingsuren van de Sinksenfoor:

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15 uur
woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur
van zondag tot en met donderdag tot 00 uur
op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag tot 1 uur

Bereikbaarheidsinformatie
Op www.antwerpen.be/sinksenfoor en www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle info om hun reisweg te plannen en krijgen ze parkeerinformatie.

Het openbaar vervoer en de fiets zijn de beste vervoersmiddelen om naar de Sinksenfoor te komen. Meerdere tramlijnen stoppen er vlakbij. Aan de ingangen zijn grote fietsparkings voorzien en in de buurt zijn er meerdere Velo-stations.

Wie met de wagen komt, kan die best parkeren op een van de park-and-rideterreinen aan de rand van de stad en daar overstappen op het openbaar vervoer.

Wie toch met de wagen tot aan Spoor Oost wil rijden, moet rekening houden met de werken aan de Leien vanaf 5 juni, en met het feit dat het terrein in de lage-emissiezone ligt. Er zullen in de buurt van de kermis wegwijzers hangen naar de betaalparking aan ingang Oost, die tijdens de Sinksenfoor elke dag open is en vlakbij het kermisterrein ligt. In de woonwijken rond Spoor Oost tussen de Slachthuislaan, Park Spoor Noord en de Pothoekstraat wordt het betalend parkeren tijdens de duur van de foor uitgebreid tot 22 uur, óók op zondagen en feestdagen, om het parkeren daar te ontraden.

Toezichters voeren controles uit
Toezichters voeren op de Sinksenfoor controles uit op het vlak van brandveiligheid, geluid, licht en overlast. Vanaf 22 uur wordt het geluidsniveau beperkt tot een maximum van 80 dB(A), vanaf 23.30 uur tot 75 dB(A). De geluidsmetingen worden regelmatig uitgevoerd en een halfuur voor sluitingstijd gaat het geluid uit.

Elke dag tot na sluitingstijd zullen toezichters en politieagenten in uniform en in burger aanwezig zijn op het terrein en in de omgeving. Zij zien erop toe dat alles veilig en zonder overlast verloopt.

Meer info
Op www.antwerpen.be/sinksenfoor is alle informatie over de Sinksenfoor terug te vinden: alle attracties, bereikbaarheidsinformatie, de evenementenagenda en een overzichtsplan van de site.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Ludo Van Campenhout, schepen voor markten en foren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is