Slotweekend 50 jaar zwembad Park van Merksem

Op 12 juni 2018

Zwembad Park van Merksem viert in 2018 zijn 50ste verjaardag. In dat kader vonden van februari tot nu al heel wat activiteiten plaats: van gratis toegangstickets over de Paasplons tot een speciale stempelkaart waarmee prijzen te winnen waren. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni wordt het feestjaar officieel afgesloten tijdens een verjaardagsweekend vol waterpret: van zwemmen op de beats van een dj met een mocktailbar over ontbijtzwemmen en een aquafitnessles tot speelzwemmen.

In 1968 werd zwembad Park van Merksem plechtig in gebruik genomen. Dit jaar mocht het zwembad dan ook 50 kaarsjes uitblazen. Om het feestjaar extra op te luisteren organiseerde Sporting A enkele activiteiten. Zo werd bij de start in januari in bijna 22.000 Merksemse brievenbussen een postkaart gebust met daarop een ticket om met het hele gezin gratis te komen zwemmen. In totaal werden uiteindelijk een kleine 1000 tickets ingeruild tot en met de paasvakantie.

In die vakantie vond ook de Paasplons plaats. De actie was een groot succes: op bepaalde momenten was het aanschuiven omdat zo veel kinderen paaseitjes kwamen opduiken uit het zwembad.

In het kader van ’50 jaar zwembad Park van Merksem’ werd ook een stempelkaart gelanceerd. Bezoekers konden deze aan de kassa van het zwembad vragen en ze vervolgens bij elk zwembadbezoek laten afstempelen. Wie 8 keer kwam zwemmen, had een volle stempelkaart. Deze kon worden achtergelaten in de speciale tombolapot. Uit alle ingezonden stempelkaarten werden uiteindelijk 13 grote winnaars gekozen: 12 winnen een 12 beurtenkaart van de Antwerpse zwembaden ter waarde van 40 euro. De winnaar van de hoofdprijs krijgt een jaarabonnement van de Antwerpse zwembaden ter waarde van 200 euro. Alle winnaars mogen hun prijs komen afhalen tijdens het officiële slotweekend van het feestjaar op zaterdag 16 juni. Naast de 13 hoofdprijzen konden er ook nog goodie bags worden gewonnen. Zo’n 144 winnaars krijgen zo een Sporting A-zwemzakje met o.a. twee gratis zwembeurtkaartjes voor het zwembad.   

Verjaardagsweekend sluit feestjaar af     

In het weekend van 15 tot en met 16 juni staat er nog veel meer op het programma. Net voor de sluiting van het jaarlijkse onderhoud van 17 juni tot en met 1 juli, organiseert Sporting A nog een prachtig verjaardagsweekend vol waterpret om het feestjaar goed af te sluiten. Het hele weekend kunnen bezoekers gratis komen zwemmen. Hieronder vindt u het volledige programma.

vrijdag 15 juni

van 15 tot 17 uur:

speelzwemmen - Het gloednieuwe opblaaswaterkasteel en het nieuwe waterspeelgoed liggen in het bad.
kinderdisco voor kleuters en lagereschoolkinderen – Bij het naar buiten gaan krijgen de kinderen nog een attentie.

van 17 tot 19 uur:

speelzwemmen
zwemmen met dj - Jongeren krijgen de kans hun dansmoves boven te halen op de betere beats.
mocktailbar - Het peuterbadje wordt omgetoverd tot een mocktailbar om de bezoekers helemaal in de vakantiesfeer onder te dompelen.

 

zaterdag 16 juni

vanaf 8.30 uur
ontbijtzwemmen - De eerste 100 zwemmers krijgen een jeton die ze in de cafetaria van het zwembad kunnen omruilen voor een croissant of koffiekoek.
van 11 tot 12 uur
Bezoekers kunnen hun ontbijt er meteen af sporten tijdens een stevige aquafitnessles.
van 14 tot 18 uur
speelzwemmen
van 14 tot 16 uur
officieel slotmoment (enkel toegankelijk op uitnodiging)

Alle info en het volledige programma staan ook op www.sportingA.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Programma slotmoment:

14.00 uur: onthaal met een drankje
14.05 uur: verwelkoming
14.05 uur: gelegenheidstoespraken van:

Ludo Van Campenhout, schepen voor sport
Herman Gielen, districtsschepen voor sport

14.20 uur: officiële overhandiging prijzen winnaars tombola
14.25 uur: officiële onthulling nieuwe vergaderzaal 'Borage'
14.30 uur: receptie
16 uur: einde

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is