Sluiting café wegens drughandel

Op 25 september 2019, over deze onderwerpen: War on drugs

Het college bevestigde het besluit van de burgemeester om een café aan de Julius De Geyterstraat opnieuw te sluiten. De zaak blijft gedurende drie maanden, tot en met 17 december, gesloten wegens herhaaldelijke illegale feiten.

De politie had ernstige aanwijzingen dat er in het café opnieuw drugs zouden worden gebruikt. In 2018 werd het café al eens eerder gesloten wegens druggerelateerde activiteiten. Naar aanleiding van deze informatie controleerde de politie het café opnieuw in augustus van dit jaar. Er waren twee personen aanwezig die illegaal in het land verblijven. Eén klant had een verboden wapen bij zich en verschillende klanten bezaten drugs. In het café zelf werden ook nog drugs en restanten van drugs aangetroffen op diverse plaatsen.

Om de drughandel te ontmoedigen in het café en de openbare veiligheid en rust te garanderen, wordt het café nu opnieuw voor een periode van drie maanden gesloten.

Tijdelijke sluitingen

De strijd tegen drughandel is een van de prioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café, volgens artikel 9bis van de Drugwet, tijdelijk te sluiten.  

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is