Sluiting inrichting Ter Rivierenlaan wegens drughandel

Op 16 juni 2021, over deze onderwerpen: War on drugs

Het college bevestigde het besluit van de burgemeester om een inrichting in de Ter Rivierenlaan te sluiten. De zaak blijft gedurende een maand, tot en met 13 juli 2021, gesloten wegens illegale feiten.

Tijdens een gecoördineerde actie troffen de politie en de dienst Douane verdovende middelen aan in een dagwinkel in de Ter Rivierenlaan. Ze vonden er onder andere 14 apart verpakte dosissen cannabis met een totaal gewicht van 11,6 gram aan, 3 dosissen hasjiesj met een totaal gewicht van 2,8 gram en een dosis cocaine (0,8 gram). De middelen werden gevonden onder de toonbank en in de kassa. Verder werd er 1645,37 euro cash aangetroffen.

De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in de inrichting herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs. Dit heeft een negatieve impact op de buurt, wat nog versterkt wordt door de aanwezigheid van verschillende scholen. Hierdoor wordt ook de schoolgaande jeugd met deze praktijken geconfronteerd. De aanwezigheid van deze zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Een sluiting van een maand is noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en druggebruikers, -kopers en/of -verkopers te ontmoedigen.

Tijdelijke sluitingen

De strijd tegen drughandel is een van de prioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om de inrichting, volgens artikel 9bis van de Drugwet, tijdelijk te sluiten.   

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is