Smaakmeesters Deluxe biedt totaalbeleving bij gastronomische restaurants

Op 12 juli 2021, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme), Middenstand, Toerisme

Op 1, 2 en 3 oktober 2021 vindt de zevende editie van Smaakmeesters plaats, hét culinaire festival van stad Antwerpen. Het wordt een Deluxe-editie. Nieuw dit jaar zijn de wandelingen door verschillende wijken waarbij foodies kunnen genieten van een driegangenmenu verspreid over 3 restaurants uit de top van de Antwerpse gastronomische scène. Daarbij zit bovendien steeds een sterrenzaak.

De formule van Smaakmeesters is ondertussen gekend: een 130-tal Antwerpse horeca- en speciaalzaken laten culinaire fijnproevers een heel weekend proeven van hun meesterschap. Daarnaast zijn er in de binnenstad leuke culinaire animaties, zoals kookdemonstraties.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het programma. Wat al vaststaat, is dat de stad zich op zondagmiddag 3 oktober van haar beste culinaire kant laat zien met een totaalbeleving bij gastronomische restaurants. Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “Het wordt een culinaire ontdekkingstocht door de culinaire hoofdstad van Vlaanderen, precies daarom hebben we Smaakmeesters in het leven geroepen.”

1 menu gespreid over 3 gastronomische restaurants

Stad Antwerpen is trots op haar gastronomische potentieel. Ze wil haar culinaire top in de etalage zetten in het kader van The World’s 50 Best Restaurants, waarvan de awarduitreiking op 5 oktober plaatsvindt in Antwerpen. Daarom lanceert ze een nieuw initiatief voor deze Deluxe-editie van Smaakmeesters: een driegangenmenu verspreid over 3 gastronomische zaken. Tot de verbeelding sprekende namen als The Jane, Le Pristine, Het Gebaar, Nathan en Zilte schaarden zich achter dit project. Ze openen zondagmiddag 3 oktober samen met nog 22 andere sterren- en toprestaurants hun deuren voor deze unieke ervaring.

De topzaken werden ingedeeld in 9 arrangementen van 3 zaken, telkens in een andere wijk. In elke cluster zit minstens 1 sterrenzaak. Wie een tafel reserveert, krijgt een driegangenmenu (inclusief aperitief, dessert en koffie) voorgeschoteld in telkens een andere zaak. De verschillende te boeken arrangementen zijn:

         arrangement 1 De Koninck: The Butcher's Son * - Black Smoke - Bokertov Laila
         arrangement 2 Carolus Borromeus: FRANQ * - Nage - Sir Anthony Van Dijck
         arrangement 3 Botaniek: Het Gebaar * - Bar Bulot – 1238 Restaurant
         arrangement 4 PAKT: The Jane ** - August - Butcher’s Cave
         arrangement 5 Kathedraal: Nathan * - DIM Dining - inVINcible
         arrangement 6 KMSKA: Kommilfoo * - Lewis - L'épicerie du Cirque
         arrangement 7 Dageraad: Dôme * - Cuichine - Ardent
         arrangement 8 Eilandje: Zilte *** - Bistro L'îlot - Pazzo
         arrangement 9 Theater: Le Pristine* - Graanmarkt 13 - Fine Fleur

De luncharrangementen zijn beschikbaar op zondagmiddag 3 oktober. Prijzen starten vanaf 165 euro.

Voor meer info en reservaties: www.smaakmeesters.be.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is