Soirée Migrée brengt diversiteit naar Atlas van stand-upcomedy tot fotografie

Op 15 december 2016, over deze onderwerpen: Inburgering

Op 18 december is het Internationale Dag van de Migrant. Voor deze gelegenheid organiseert Atlas voor de zevende keer Soirée Migrée. Op vrijdag 16 december staat het huis van diversiteit en inburgering bol van theater, film, fotografie, stand-upcomedy en muziek gebracht door gasten met diverse achtergronden. Het evenement morgen belooft een succes te worden: alle tickets zijn ondertussen uitverkocht.

Op Soirée Migrée loodst gastheer van dienst Aster Nzeyimana (sportanker bij het VRT-journaal) aanwezigen door een variétéavond vol literatuur, film, poëzie en muziek. De avond belooft boeiende optredens, gesprekken en toonmomenten in een gezellige sfeer waarop bezoekers nieuwe artiesten uit de diverse samenleving ontdekken.

Om 20 uur start het programma, dat duurt tot 22.15 uur. Gasten zijn Sachli Gholamalizad (actrice & theatermaakster), Jasper Posson (stand-upcomedian), Giacomo Lariccia (muzikant), Anthony Nti (student/filmmaker), Claudia Zen Karan (fotografe), Tae-Yoon Michielsen (blogger), Emiliano Biagio Manzillo (een inspirerende Belgo-Italiaan). Zij treden elk op vanuit hun eigen kunstzinnige invalshoek of tonen hun werk.

Praktisch

vrijdag 16 december 2016 om 20uur (tot 22.15 uur)
Atlas, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen
uitverkocht
Info op www.atlas-antwerpen.be - klik hier voor de rechtstreekse link.

Meer info over de gasten

Sachli Gholamalizad – actrice & theatermaakster
Sachli Gholamalizad kwam op vijfjarige leeftijd met haar moeder en twee broers uit Iran naar België. Als jong meisje droomde ze ervan om actrice te worden. Tijdens Soirée Migrée brengt ze een stuk uit het toneelstuk (Not) my paradise.
Jasper Posson – stand-upcomedian
Amper 6 maanden na zijn debuut in 2014 stond Jasper Posson al in de halve finale van de Culture Comedy Award en werd hij geselecteerd voor Humo’s Comedy Cup. Deze Antwerpenaar lacht met alles en iedereen, maar vooral met Antwerpen zelf. Met een kritische blik zoomt hij in op de kleine kantjes van de mens.
Giacomo Lariccia – muziek met een Italiaanse twist
Al liftend doorkruiste Giacomo Lariccia, met zijn gitaar op de rug, zowat heel het continent maar hij werd verliefd op Brussel. Hij vestigde er zich, studeerde af aan het conservatorium en bracht zijn eerste cd uit als jazzmuzikant. Naaste poppy deuntjes brengt hij ook liedjes vol heimwee en weemoed.
Anthony Nti – student/filmmaker
Anthony Nti studeert fictie aan het RITCS in Brussel. Zijn ambitie is films maken die inzicht verschaffen in andere culturen. Anthony kreeg in 2015 internationale erkenning met zijn kortfilm Kwaku. Dit jaar gooide hij opnieuw hoge ogen met zijn schoolproject ‘Boi’, over een dag in het leven van 2 jonge Bulgaarse broers die werken voor schroothandel van hun oom. Tijdens Soirée Migrée genieten bezoekers van een exclusieve vertoning.
Claudia Zen Karan – fotografe
Claudia Zen Karan groeide op in Nederland en is van origine een mix van Indonesisch, Nederlands en nog veel meer. In 2000 vestigde ze zich in Antwerpen. Enkele jaren geleden begon ze te fotograferen onder de naam Dadels en Melk. Vreemde roots zijn haar muze. Tijdens Soirée Migrée geeft ze een sneakpreview van haar jongste project van (t)huis naar huis.
Tae-Yoon Michielsen - blogger
Tae-Yoon Michielsen liet het eerst van zich horen in 2015, toen hij nog student journalistiek was. Hij schreef een open brief naar de media waarin hij de ‘verschraling van de nieuwskwaliteit’ aan de kaak stelde. Ondertussen is Tae-Yoon afgestudeerd en is hij de bezieler van een website die onze nationale trots in de kijker zet: de enige echte Belgische friet, friet from desire.
Emiliano Biagio Manzillo - inspirerende Belgo-Italiaan
Dankzij Emiliano worden Antwerpenaars er ook aan herinnerd dat het 70 jaar geleden is dat de eerste Italiaanse migranten naar België kwamen. Hij neemt tijdens Soirée Migrée even de tijd om toelichting te geven bij de expo Te ver/Troppo luntano, die nog tot 22 december te zien is in Atlas.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, schepen voor diversiteit en sociale zaken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is