Sporting A biedt nieuwe productlijn aan in Antwerp City Shop

Op 26 september 2023, over deze onderwerpen: Sport

Vanaf vandaag is er in de Antwerp City Shop aan het Steen een nieuwe productlijn te verkrijgen. De t-shirts en drinkbussen stimuleren beweging en werden ontworpen door KLEIR. in samenwerking met Sporting A. Een deel van de opbrengst gaat naar een nieuwe sociale sportwinkel op de Turnhoutsebaan. 

Sporting A sloeg de handen in elkaar met het Antwerpse kledinglabel KLEIR. om een lijn duurzame producten te ontwerpen en verkopen. De t-shirts zijn volledig of gedeeltelijk gemaakt van organisch katoen en dragen het label van de Fair Wear Foundation. De drinkbussen zijn gemaakt van roestvrij staal. 

 “‘Alles geve’! Dat rechttoe-rechtaan-devies is even ‘kleir’ en duidelijk als onze missie om álle Antwerpenaren aan het bewegen te krijgen. Met KLEIR. vond Sporting A de ideale partner om ons verhaal in te kleden en de liefde voor onze (sport)stad en haar taal met gepaste trots uit te dragen. Wat geldt voor het Antwerps dialect, gaat ook op voor onze conditie: beide moeten we onderhouden”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Maar er is meer. Sporting A wil een sportieve én emotionele snaar raken door beweging steevast te koppelen aan beleving. Deze motiverende productlijn is niet alleen bewegende reclame voor Sporting A, maar ook een stijlvolle en hopelijk aanstekelijke oproep om de laagdrempelige en coole community rondom het merk te vervoegen.” 

Antwerp City Shop 

Mathias Vertessen van KLEIR.: “De tekst ALLESGEVE. hadden we al langer in ons achterhoofd om uit te brengen. Dat we dat nu kunnen doen samen met Sporting A is echt geweldig. Een heel fijne samenwerking met een goed doel aan gekoppeld, zo werken we graag.” 

De duurzame producten zijn in de Antwerp City Shop in Het Steen te koop en in de online shop van de producent. 

Goed doel 

Iedereen moet aan sport kunnen doen. Maar voor wie het minder breed heeft, kan sportspecifieke uitrusting een extra drempel vormen. Daarom werd er voor gekozen om 10% van de opbrengst van de nieuwe producten te schenken aan een nieuwe sociale sportwinkel. Die is een onderdeel van een sociale locatie rond gedeeld gebruik en beheer die momenteel wordt opgericht door Vast-Goed, vzw Kiddo’s en City Pirates op de plaats van de iconische ijzerhandelaar De Oude Pik in Borgerhout.  

Kevin Buytaert, projectmedewerker Vast-Goed: "We zijn heel verheugd en blij met deze gift-actie voor de start van ons nieuwe project en pand op de Turnhoutsebaan."

Beweeg mee 

Sporting A wil de Antwerpenaar in beweging zetten, met activiteiten en evenementen, maar ook met inspiratie voor een leven vol beweging. Bewegen is veel meer dan sporten, het is ook wandelen met vrienden of spelen met (klein)kinderen. Het is gezond, maar vooral ook leuk. Wie niet goed weet hoe de eerste stappen te zetten, neemt best een kijkje op de website www.sportinga.be/beweegmee. Daarop komen Antwerpenaren te weten welk beweegtype ze zijn, en krijgen ze tips op maat.  

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is