Sporting A geeft startschot voor zomer vol sport

Op 17 juni 2021, over deze onderwerpen: Sport

De zomer van 2021 belooft weer een mooie sportzomer te worden. Uiteraard zijn er het EK voetbal en de Olympische Spelen, maar Antwerpenaren kunnen in de zomermaanden vooral zelf deelnemen aan de honderden gratis sportactiviteiten tijdens de sportzomer van Sporting A. Inschrijven voor de lessenreeksen kan vanaf dinsdag 22 juni.

Antwerpenaren zullen deze zomer weer volop kunnen genieten van een uitgebreid en gratis sportaanbod. Met maar liefst 200 verschillende lessenreeksen voor volwassenen en meer dan 700 sportmomenten voor kinderen en jongeren in de Antwerpse wijken, geeft Sporting A jong en oud de kans om zich sportief uit te leven.

Sportaanbod voor volwassenen

Het sportaanbod voor volwassenen is heel uitgebreid, voor elk wat wils. Onder de noemer ‘sportgeheimen’ zijn er bijna 100 lessenreeksen op 20 bijzondere locaties in Antwerpen zoals de binnentuin van de Sint-Pauluskerk en muziekcentrum Trix in Borgerhout. Voor de waterliefhebbers zijn er aquafitnesslessen, onder andere in zwemvijver Boekenberg. Wie rustig wil ontspannen, kan in verschillende districten heel de zomer lang deelnemen aan sessies tai chi, yoga en pilates in openlucht.

Mensen die (nog) niet gewend zijn om te sporten of die eens een nieuwe sport willen proberen, vinden hun gading zeker in de start to-lessen. Er staan heel wat verrassende sporten op het programma zoals American football, salsa, baseball, hip hop dance en cricket. Goed voor een aanbod van zo’n 40 verschillende initiatielessen, georganiseerd in samenwerking met Antwerpse sportclubs.

Wegens de coronamaatregelen was fysiek samen sporten de voorbije maanden niet of slechts in beperkte mate mogelijk. Om daarop in te spelen, organiseerde Sporting A een aantal online sportlessen. Een 10-tal van deze lessen zijn ook opgenomen in het zomeraanbod. Antwerpenaren die thuis of op vakantie willen sporten, krijgen hierdoor dus ook de kans om deel te nemen aan sportlessen.

Sportaanbod voor kinderen en jongeren

Ook voor de jeugd staat er heel wat op stapel. De Antwerpse Sportweken blijven een vaste afspraak in de zomervakantie. Tussen 1 juli en 31 augustus organiseert de stad in totaal 300 sportkampen voor kinderen van 3 tot 16 jaar. 

Sporting A organiseert daarnaast ook sportactiviteiten in de wijken. Daarbij worden heel wat kinderen en jongeren bereikt: tijdens meer dan 700 sportmomenten is er ruimte voor in totaal tien- tot vijftienduizend deelnemers, die genieten van een gratis aanbod onder begeleiding.

SPRK, de urban hal van Sporting A in Park Spoor Noord, doet ook mee aan de sportzomer. Hier kunnen kinderen en jongeren terecht voor een uiteenlopend aanbod van gratis circus-, skate- en klimworkshops. Ook 3x3 basketbal, freerunning en BMX komen aan bod.

“Als de ‘moeder aller sportzomers’ niet volstaat om de Antwerpenaar ertoe te verleiden om dat sportieve voorbeeld te volgen, dan doet Sporting A er graag flink wat schepjes bovenop met een ruim, aanstekelijk, verrassend en gratis sportaanbod”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Samen met onze Antwerpse sportclubs en partners bieden we een brede waaier aan sporten aan waarbij elke Antwerpenaar een sportactiviteit op maat vindt. Sportmomenten die we bovendien meer en meer zullen kunnen delen, en daar zijn we met zijn allen wel aan toe. Zo zal de sportzomer van Sporting A niet alleen de sportbeleving in Antwerpen een boost geven, maar ook een belangrijk aandeel hebben in de heropleving van de stad.” 

Ontleen sport- en spelmateriaal bij de uitleendienst

Antwerpenaren die met het gezin of met vrienden willen sporten maar het juiste sportmateriaal niet hebben, kunnen dat ontlenen aan zeer democratische prijzen bij de uitleendienst in Park Spoor Noord. Met onder andere een sportkoffer voor in het park, een koffer voor urban sporten, verschillende soorten fietsen en ander sport- en spelmateriaal is het zeker de moeite om een kijkje te nemen in het gevarieerde aanbod.

Praktisch

Een overzicht van het volledige aanbod is te bekijken via www.sportingA.be/zomer. Inschrijven voor de sportgeheimen, start to-lessen, aquafitness- en onlinelessen kan vanaf 22 juni om 9 uur via deze rechtstreekse link.
Er wordt niet gewerkt met wachtlijsten voor de zomeractiviteiten waarvoor inschrijven verplicht is. Volzet is dus volzet.

Verantwoordelijke schepen: Peter Wouters, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is