Sporting A lanceert de Antwan-wandelquiz in vier Antwerpse parken

Op 8 januari 2021, over deze onderwerpen: Sport

Vandaag heeft Sporting A met de enthousiaste medewerking van stedelijke basisschool Kosmos de Antwan-wandelquiz gelanceerd in vier Antwerpse parken. Zo wil de stad gezinnen op een leuke en laagdrempelige manier aan het bewegen krijgen of houden in deze coronatijden. Met de lancering bij het begin van een nieuw jaar speelt de stad ook in op de goede voornemens van veel Antwerpenaars om meer te bewegen.

Sporting A wil zoveel mogelijk Antwerpenaars in beweging krijgen en houden. In deze coronatijden is dat een nog grotere uitdaging en wordt de focus gelegd op laagdrempelige activiteiten, zoals wandelen. Vanaf vandaag tot het einde van de krokusvakantie kunnen gezinnen in vier parken in de districten Antwerpen, Deurne, Ekeren en Hoboken hun wandelbenen en sportieve kennis testen tijdens de Antwan-wandelquiz. Op de uitgestippelde wandelroute komen de sportievelingen 12 borden tegen met daarop telkens een toffe sportvraag met Sporting A-mascotte Antwan in de hoofdrol. Elk juist antwoord levert een letter op en met die letters kunnen ze aan het einde van de wandeling een inspirerende boodschap vormen.

Extra plezier dankzij AntwanGo-app

Antwan is de immer sympathieke en sportieve mascotte van Sporting A die de jongste Antwerpenaars warm maakt voor sport en beweging. Hij zag het levenslicht in 2019 en maakt sindsdien zijn opwachting op de sportkampen en andere activiteiten voor de Antwerpse jeugd. Sporting A zet volop in op de beweegdoelstelling voor Antwerpse kinderen en jongeren en wil Antwan via verschillende kanalen nog meer tot in de leefwereld van kinderen brengen. En daarvoor gaat het ook de innovatieve toer op. Zo kunnen Antwerpenaars met een smartphone de Antwan-wandelquiz via digitale weg een extra dimensie geven. Via de AntwanGo-app, kunnen ze meteen de quizvragen beantwoorden tijdens de wandeling én op het einde een leuke foto maken met Antwan in Augmented Reality (AR).

Goede voornemens én coronaproof 

Het begin van 2021 brengt net zoals elk jaar heel wat goede voornemens met zich mee. En op dat lijstje staat ergens bovenaan traditiegetrouw ‘meer bewegen’ bij veel Antwerpenaars. Bovendien is wandelen een heel laagdrempelige sportactiviteit waarbij je, mits het respecteren van de geldende maatregelen, volledig coronaveilig op pad kan. Dat maakt de Antwan-wandelquiz de ideale actieve gezinsuitstap deze eerste twee maanden van het nieuwe jaar.    

Schepen voor sport Peter Wouters: “In 2020 trokken we massaal onze wandelschoenen aan en (her)ontdekten we samen met onze bubbel onze wijken en parken. Ook in het nieuwe jaar draagt Sporting A graag een steentje bij tot wandelstimulering en tot het promoten van gezinssport. Bovendien hebben we met onze mascotte Antwan voor de kids de ideale gids en gangmaker in huis. Jong geleerd is oud gedaan. Een leven lang sporten en bewegen begint bij kinderen. Wie beweegt, stimuleert ook de hersenactiviteit, en met deze sportieve en educatieve Antwan-wandelquiz doen we daar nog een schepje bovenop en maken we van onze kinderen wandelende sportencyclopedieën.”

Antwan-wandelquiz – Praktisch

van 9 januari 2021 tot en met 21 februari 2021
in deze 4 parken:

Hof De Bist in Ekeren
Boekenbergpark in Deurne
Nachtegalenpark in Antwerpen
Fort 8 in Hoboken

alle info op www.sportingA.be/antwan
Download ‘AntwanGo’ via de App Store (voor iOS) of Google Play Store (voor Android).

Verantwoordelijke schepen: Peter Wouters, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is