Sporting A zet verder in op schoolsportinfrastructuur – Overeenkomst met Campus KVO in Merksem

Op 15 september 2017, over deze onderwerpen: Sport

Dankzij een overeenkomst met Sporting A kunnen sportclubs vanaf nu ’s avonds en in het weekend terecht in de sportzalen van de Campus KVO in Merksem. Met deze samenwerking wil Sporting A tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar sportinfrastructuur.

Sporting A wil zo veel mogelijk Antwerpenaars aan het bewegen krijgen. Daarom investeert de stad in kwalitatieve, goed uitgeruste en toegankelijke sportinfrastructuren. Naast het bouwen van nieuwe en renoveren van bestaande sportaccommodaties, zet de sportdienst van de stad ook in op andere oplossingen, zoals het gedeeld gebruik van schoolsportinfrastructuur. Dat is nodig omdat veel stedelijke sportaccomodaties volgeboekt zijn. Het aantal aanvragen voor het gebruik van de stedelijke sporthallen dat Sporting A elk seizoen opnieuw binnen krijgt, stijgt immers elk jaar.

“Om aan deze stijgende vraag te voldoen, zoeken we met de stad naar nieuwe en creatieve oplossingen zoals het samenwerken met scholen, zodat zij na de schooluren hun sporthallen openzetten voor Antwerpse sportclubs”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Zo hebben we al samenwerkingsovereenkomsten met 8 scholen van verschillende onderwijsnetten. Vandaag bekrachtigde het college een nieuwe naschoolse samenwerkingsovereenkomst met Campus KVO in Merksem.”

Sportclubs kunnen vanaf deze maand ‘s avonds en in het weekend in deze sporthal terecht. Sporting A zorgt voor het beheer. Via hen kunnen sportclubs intekenen op de beschikbare uren.

Onderstaande sporthallen openden eerder al naschools de deuren voor sportclubs door een overeenkomst met Sporting A:

het Koninklijk Atheneum van Berchem;
Pius X op het Kiel;
de campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool in de Brusselstraat;
de sporthal Brilschans van Encora in Berchem;
het Groenendaalcollege in Merksem;
de Spectrumschool in Deurne;
BSGO! Het Laerhof in Merksem;
Sint-Ludgardis in Antwerpen.

Sportinfrastructuur in Antwerpen

Momenteel telt de stad 9 overdekte zwembaden (incl. Sportoase Veldstraat), 2 openluchtzwembaden,  27 (school)sporthallen en 13 openluchtsportlocaties, waar sportievelingen zich kunnen uitleven tijdens hun favoriete sport. Om aan de toenemende vraag naar sportinfrastructuur te voldoen, investeert Sporting A voortdurend in nieuwbouw én renovatie. Zo werd in 2015 nog het gloednieuwe hoogtechnologische topsportbad van Olympisch zwemcentrum Wezenberg geopend, waardoor Antwerpen zich nu het Vlaams topsportcentrum voor zwemmen mag noemen. Nog in 2015 werd o.a. ook het sanitair en de kleedkamers van sporthal De Bist, de kleedkamers van sporthal ’t Venneke, de inkomzone van sporthal Het Rooi en de riolering van sporthal Arena vernieuwd. Vorig jaar opende op Linkeroever dan weer de nieuwe Buurtsporthal IGLO.

Verantwoordelijk schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is