Stad Antwerpen werft 50 nieuwe kinderbegeleiders aan

Op 8 oktober 2021

Stedelijke kinderopvang Antwerpen werft 50 nieuwe kinderbegeleiders aan. Binnenkort starten daarvan al 15 nieuwe krachten, de stad zoekt op korte termijn nog 35 kinderbegeleiders. De nieuwe medewerkers helpen de vele afwezigheden door ziekte en corona(maatregelen) opvangen.Sinds de coronacrisis moet de stedelijke kinderopvang vaak schuiven met medewerkers of een beroep doen op interimkrachten. Medewerkers met corona, die wachten op een testresultaat of in quarantaine zitten, wegen op de personeelsplanning. Samen met andere zieke medewerkers veroorzaakt dit een tekort aan kinderbegeleiders. Dat tekort liep voor de stedelijk kinderopvang op tot 50.

Schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud: “Ondertussen zijn al 15 nieuwe kinderbegeleiders aangenomen. Zij starten nog deze maand. Het gaat om tijdelijke contracten van 6 maanden. Het is mogelijk om deze contracten in samenspraak te verlengen. Maar de zoektocht naar nog 35 andere krachten gaat verder.”

Die 35 vacatures zijn voor contracten met onbepaalde duur. Kandidaten vinden meer info op www.antwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Veilige en stimulerende omgeving

“Antwerpse ouders willen hun kinderen met een gerust gevoel naar de opvang brengen. De stedelijke kinderopvang biedt kinderen een veilige en stimulerende omgeving om te groeien en zich te ontplooien”, zegt schepen Ait Daoud. Kinderen worden voorbereid op een vlotte overgang naar de kleuterschool. Gezond eten, voldoende bewegen en taalontwikkeling vormen de basis van het beleid van de stedelijke kinderopvang.

Afbouw kleine kinderopvanglocaties

Reeds in 2014 en opnieuw in 2019 is beslist om de kleine, vaak verouderde locaties van de stedelijke kinderopvang te sluiten. Sindsdien zijn 22 kinderopvanglocaties naar nieuwe, ruime en duurzame plekken verhuisd. Zo zullen ook Beukennootje in Deurne en Meere in Berchem in 2022 sluiten. Door kinderopvang op grotere locaties aan te bieden, kan de stedelijke kinderopvang de personeelsplanning beter organiseren en permanent kwalitatieve en veilige opvang aanbieden.

Sluiting Merlijn en Calimero

De moeilijke zoektocht naar nieuwe kinderbegeleiders heeft de sluiting van de stedelijke kinderopvanglocaties Merlijn en Calimero in Borgerhout versneld.  Merlijn sluit op 29 oktober 2021. Alle medewerkers en kinderen zijn welkom in de stedelijke kinderopvanglocatie Deugniet in Antwerpen-Noord. Calimero sluit op 1 september 2022. Alle medewerkers en kinderen zijn welkom in stedelijke kinderopvanglocatie Brabbel, ook in Antwerpen-Noord.

Nieuwe opvanglocatie in Berchem

Het aantal gesubsidieerde opvangplaatsen blijft op 1535, zoals bepaald in het masterplan stedelijke kinderopvang. In 2022 gaat in Berchem de grote en moderne opvanglocatie Melkweg open.

Meer info

Kijk op www.antwerpen.be/kinderopvang.

Stad Antwerpen heeft nog heel wat boeiende werkplekken in de aanbieding, voor onder andere stadstoezichters, ingenieurs en boekhouders. Alle info staat op www.antwerpen.be.jobs.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Aid Daoud, schepen voor kinderopvang en personeel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is