Stad blikt tevreden terug op Winter in Antwerpen

Op 3 januari 2016, over deze onderwerpen: Horeca, Markten en Foren, Middenstand, Recreatie, Toerisme

Winter in Antwerpen, het eindejaarsfestival van de stad, gooide het dit jaar over een nieuwe boeg. De stad werd van 5 december tot en met 3 januari de ideale vakantiebestemming. Heel wat nieuwigheden passeerden de revue. De stad ging voor een combinatie van gezelligheid en ontspanning maar er mocht ook wat actie zijn. De vernieuwde formule bleek in de smaak te vallen.

Winter in Antwerpen bood dan ook voor elk wat wils. Wie thuis bleef in de stad, had een heerlijke staycation, voor anderen was Antwerpen de ideale wintervakantie- of citytripbestemming.

De publieksopkomst over de hele periode kan op meer dan 1 miljoen gerekend worden.

Enkele nieuwigheden vielen meteen in de smaak. Zo speelden 1400 sportievelingen een potje minigolf met zicht op de Schelde.

Ook nieuw was het concert voorafgaand aan het vuurwerk. Dat werd gegeven door zanger Stan Van Samang en live uitgezonden op één. Joy Anna Thielemans telde samen met het publiek en met kijkend Vlaanderen af naar 2016. 10 000 muziekliefhebbers woonden het concert bij. Voor het vuurwerk tekenden 75 000 kijklustigen present.

De opening van Winter in Antwerpen waarin het thema licht centraal stond, kreeg 80 000 toeschouwers op de been.

Daarnaast waren er ook de klassieke kerstattracties. De kerstmarkt, die een slinger vormde van de Groenplaats naar de Grote Markt en over de Suikerrui tot aan het Steenplein, lokte
800 000 bezoekers. De ijspiste, voor de eerste keer te vinden op de Groenplaats, wist een record aantal van 40 000 schaatsers te bekoren. En 35 000 romantici gingen een rondje in het 55 meter hoge reuzenrad op het Steenplein.

De Antwerpse horeca kan ook tevreden terugblikken. O.m. door het zachte, aangename weer, zakten heel wat bezoekers en shoppers af naar onze stad. De terrassen zaten meer dan vol. Winkeliers reageren tevreden. Ook de hotelsector liet zich positief uit.

Winter in Antwerpen werd feestelijk afgesloten met de Nieuwjaarsdrink op de Grote Markt en de Suikerrui. Daar klonken opnieuw 15 000 Antwerpenaars op een gezond en gelukkig 2016.

De stad trakteerde op:

-  50 vaten De Koninck-bier

- 25 vaten Seefbier

- 1000 liter glühwein

- 700 liter warme chocomelk

- 700 liter fairtrade fruitsap

- 1350 liter soep

- 6000 porties frieten

- 1500 bekers bissap

Kerstboomverbranding

Met de kerstboomverbranding op Linkeroever krijgt Winter in Antwerpen nog een feestelijke staart. Wie een laatste keer wil genieten van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrachten, kan op 9 januari vanaf 17 uur terecht op het Frederik Van Eedenplein. De kerstboomverbranding belooft naast een vuurshow ook livemuziek en heerlijke drankjes.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is