Stad geeft opdracht voor onderzoek naar realisatie school en buurtsporthal Nieuw Zuid

Op 17 december 2021

Stad Antwerpen geeft AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed- en stadsprojecten, de opdracht om te onderzoeken op welke manier de school en buurtsporthal op Nieuw Zuid kunnen worden gerealiseerd.

Op 18 juni 2021 stortte op het Antwerpse Nieuw Zuid een deel van een school met sporthal in aanbouw in. Bij deze tragische gebeurtenis vielen vijf dodelijke slachtoffers te betreuren. Sindsdien loopt hierover een onderzoek onder leiding van het gerecht.

Met de principebeslissing van het college kan AG Vespa nu onderzoeken hoe de school en sporthal op Nieuw Zuid het beste tot stand kunnen komen. Dit betekent nog niet dat er een heropbouw komt van de deels ingestorte werf. Het gerechtelijk onderzoek loopt nog volop. Het betekent wel dat alle mogelijkheden worden onderzocht om dit project van maatschappelijk belang optimaal te realiseren.

Er blijft behoefte aan sport- en schoolinfrastructuur in de wijk Nieuw Zuid en het engagement voor een buurtsporthal blijft dan ook overeind.

Annick De Ridder - Schepen bevoegd voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium en voorzitter van AG Vespa

Jinnih Beels - Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren

Bart De Wever - Burgemeester

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is