Stad investeert in anti-terreurstraatmeubilair

Op 31 augustus 2018

Om de veiligheid voor Antwerpenaren en toeristen te garanderen, gaat de stad investeren in anti-terreurstraatmeubilair. Het meubilair bestaat bijvoorbeeld uit verkeerspalen, zitbanken, fietsbeugels en vlaggenmasten en zal strategisch in een paar belangrijke zones geplaatst worden. Door deze aanpassing zullen objecten met een grote impact, zoals een aanrijdende vrachtwagen, op tijd gestopt kunnen worden.

Om de veiligheid voor Antwerpenaars en toeristen te garanderen, wil de stad Antwerpen extra anti-terreurmaatregelen invoeren op het openbaar domein. Na aanslagen in andere Europese steden, blijkt dat bepaalde locaties in de stad beter beschermd kunnen worden tegen dergelijke aanslagen. Het gaat om locaties waar een groot aantal bezoekers voorbijkomt.

De stad wil tegen januari 2019 één of meerdere partners vinden die het anti-terreurstraatmeubilair kunnen leveren. Het meubilair zal eruit zien als het bestaande straatmeubilair. Het gaat om verkeerspalen, zitbanken, fietsbeugels en vlaggenmasten. Het meubilair moet onder andere ook functioneel, esthetisch en toegankelijk zijn.

Momenteel wordt de Meir al uitgerust met permanente, verzwaarde verdwijnpalen. Daardoor wordt de Meir in de loop van dit najaar ook gedeeltelijk enkelrichting naar de Meirbrug toe.

Op langere termijn rolt de stad de maatregelen verder uit in een project voor het verder beveiligen van risicoplaatsen op het openbaar domein.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is