Stad is ideale wintervakantiebestemming tijdens Winter in Antwerpen

Op 18 november 2015, over deze onderwerpen: Horeca, Markten en Foren, Recreatie, Toerisme

Op zaterdag 5 december 2015 gaat een volledig vernieuwde Winter in Antwerpen van start. Tot en met zondag 3 januari 2016 is ’t Stad de ideale wintervakantiebestemming: de Antwerpenaar gaat voor een heerlijke ‘staycation’, de bezoeker krijgt een atypische en onvergetelijke vakantie in het hart van de stad. Winter in Antwerpen wordt dit jaar grootser en unieker met een tubingpiste op het Steenplein en een wellness met Scandinavische toets aan de cruiseterminal. Een sparrenbos met minigolfparcours aan het Steenplein maakt het geheel af. Verder pakt de stad uit met één van de grootste ijspistes van de Benelux die voor het eerst op de Groenplaats rond het standbeeld van Rubens zal staan. Daarnaast kan de bezoeker genieten van de gezellige kerstmarkt en het reuzenrad aan de Schelde. Het volledige programma is te vinden op www.winterinantwerpen.be of vanaf 5 december via de app Winter in A (voor iOS en Android).

Winter in Antwerpen tovert de Antwerpse binnenstad om in dé ideale bestemming voor sinjoren en bezoekers uit binnen- en buitenland. Dit jaar steekt het eindejaarsfestijn in een opgefrist jasje met heel wat nieuwigheden.

Betoverend licht

Winter in Antwerpen gaat van start met een openingsfeest op de kaaien, Grote Markt en de Groenplaats. De bezoeker wordt betoverd door een prachtig Noorderlicht boven de Schelde, videoprojecties op het stadhuis, verrassende animatie en een schitterende ijsshow met kunstschaatser Kevin Van Der Perren. Het openingsfeest start op zaterdag 5 december om 18 uur en loopt tot 23 uur.

Actie en ontspanning met zicht op de Schelde

Winter in Antwerpen mag wel een tikkeltje actie hebben. Op de tubingpiste op het Steenplein kan de bezoeker op een rubberen band van een helling aan het Zuiderterras naar beneden glijden, met zicht op de kathedraal.

Daarnaast kan er winterse minigolf gespeeld worden in het sparrenbos op het Steenplein.

Voor de bezoeker die graag volledig wil ontspannen en genieten, is er de  winter-wellness aan de cruiseterminal. De wellness wordt volledig in Scandinavische stijl aangepakt met een houtgestookte barrelsauna, elektrische sauna en infraroodcabine. Er is ook een jacuzzi en er zijn verschillende hottubs.

Eén van de grootste ijspistes van de Benelux

Voor het eerst staat de ijspiste op de Groenplaats. Jong en oud schaatsen er onder het waakzame oog van Rubens. Voor de kleinsten is er een aangepaste kinderpiste. De ijspiste op de Groenplaats is één van de grootste van de Benelux. Wie uitgeschaatst is, kan neerploffen op het terras van de winterbar, met zicht op de Antwerpse kathedraal.

Romantiek troef

Het reuzenrad is een klassieker tijdens Winter in Antwerpen. Een prachtig uitzicht is gegarandeerd op het Steenplein op een hoogte van 55 meter. Nog meer romantiek nodig? Op de Grote Markt installeert bamboekunstenaar Georges Cuvillier in samenwerking met de creatievelingen van Nachtcollectief een artistieke interpretatie van een grote maretak waaronder geliefden naar hartenlust mogen kussen.

(Atypisch) winkelen op de kerstmarkt en op de winkelzondagen in december en januari

De Groenplaats is een mooi startpunt voor een wandeling over de kerstmarkt. Op de Antwerpse kerstmarkt is een feestelijk aanbod te krijgen van ambachtelijke of artisanale producten tot originele hebbedingetjes van jong talent. De markt vormt een slinger van de Groenplaats naar de Grote Markt en over de Suikerrui tot aan het Steenplein.

Shopaholics halen in Antwerpen hun hart op. In de binnenstad zijn de winkels niet alleen open tijdens de week en op zaterdag maar ook op de winkelzondagen 6, 13, 20 en 27 december en op 3 januari. Meer info over de winkelzondagen staat op www.antwerpen.be/winkelzondagen.

In de Stadsfeestzaal staat van 13 tot 27 december bovendien een pop-up store van Atypisch Antwerpen. Daar zijn ‘Atypische artikelen’ te koop: van een paraplu die bij regen van print verandert, over een heatpack in de vorm van een Antwerps handje tot kaarsen met diamanten in. Alles kost tussen de 5 en 25 euro. Wie in de pop-up een product koopt, krijgt er gratis een ‘Atypische’ draagtas bij én een ticket voor het reuzenrad, de tubing- of de ijspiste.

Afsluiten én beginnen in schoonheid

Antwerpen sluit 2015 af met schitterend vuurwerk op 31 december, om middernacht. Het beste zicht hebben toeschouwers op de busparking van de Scheldekaaien, op het Steenplein en op Linkeroever.  Als opwarmer voor het vuurspektakel boven de Schelde is er een concert van Stan Van Samang om 23 uur op de busparking Scheldekaaien.

Het nieuwe jaar wordt dan weer feestelijk ingezet met de nieuwjaarsdrink. Deze editie vindt opnieuw plaats op de Grote Markt en dat op 3 januari. Het wordt een gezellig volksfeest waar aanwezigen proeven van lekkere hapjes en Antwerps bier. Naar goede gewoonte schenkt de stad de bezoekers ook een kleine attentie.

Uiteindelijk krijgt Winter in Antwerpen nog een feestelijke staart met de kerstboomverbranding op Linkeroever. Die vindt plaats op 9 januari vanaf 17 uur en belooft naast een vuurshow ook livemuziek en heerlijke drankjes.

Ideale citytripbestemming

Naar aanleiding van Winter in Antwerpen wordt de stad Antwerpen in de markt gezet als de ideale citytripbestemming. De stad voert daarom promotie in het hele land en in de buurlanden, meer specifiek in Zuid-Holland en West-Duitsland.

Toeristen die het vele moois van Winter in Antwerpen op verschillende dagen willen beleven, kunnen van hun bezoek meteen een weekendje Antwerpen maken. Tijdens een citytrip kunnen ze de stad op originele manieren leren kennen zoals met de toeristentram of op de Segway. Ze kunnen ook een winterse fietstocht ondernemen of al citygolfend de stad ontdekken in 9 holes.

Wie gebruikmaakt van de Antwerp City Card geniet bovendien van mooie kortingen, ook  op Winter in Antwerpen. Meer info is te vinden op www.visitantwerp.be (zoekterm Antwerp City Card)

Het volledige programma van Winter in Antwerpen is te vinden op www.winterinantwerpen.be of vanaf 5 december via de app Winter in A (voor iOS en Android). Verder zal Winter in Antwerpen terug te vinden zijn op Facebook en Instagram. Wie tijdens Winter in Antwerpen een foto neemt en die op Instagram post met #WinterinA, maakt kans op een weekendje Antwerpen.

Winter in Antwerpen makkelijk bereiken

Winter in Antwerpen is met de fiets of te voet het makkelijkst te bereiken. Fietsenstallingen zijn er onder meer op de Meir, Groenplaats en het Steenplein. Verder zijn er verspreid over de binnenstad 150 Velo-stations.

Met de tram of bus zijn bezoekers er ook snel. De Groenplaats is bijzonder makkelijk te bereiken en is een mooi startpunt voor een dagje Winter in Antwerpen. Meer info op www.delijn.be.

Wie met de auto komt, doet er goed aan te parkeren op één van de park-and-rides (P+R) aan de rand van de stad. Van daaruit is er verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum.

Voor bezoekers die een taxi nemen, is er een standplaats op de Groenplaats. De standplaatsen van het Steenplein verhuizen van 20 november tot 18 januari naar de Ernest Van Dijckkaai.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is