Stad lanceert oproep voor organisator zomers jazzfestival

Op 24 november 2023, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme)

Opvolger Jazz Middelheim gezocht

Stad Antwerpen gaat op zoek naar een nieuwe organisator voor een zomers jazzfestival en lanceert daarvoor nu ook een oproep. Dat festival moet het bekende en geliefde Jazz Middelheim opvolgen, dat in de zomer van 2022 voor het laatst plaatsvond. De stad schrijft alvast een concessie uit voor 2024 en 2025 met mogelijkheid tot verlenging.

Stad Antwerpen lanceert een officiële oproep voor een waardige opvolger van Jazz Middelheim, waarbij ze in eerste instantie een partner zoekt om de edities van 2024 en 2025 te organiseren. Daarna kan de concessie verlengd worden voor nog eens twee edities. ​

Kandidaten kunnen hun voorstel en offerte indienen en vervolgens zal stad Antwerpen die ingediende voorstellen nauwkeurig bekijken waarna ze een kandidatuur selecteert op basis van vastgelegde criteria. Waar nodig gaat de stad in gesprek met de indiener, om samen tot een sterk concept voor een Antwerps jazzfestival te komen.

Jazz Middelheim

De eerste editie van Jazz Middelheim vond plaats in 1969. Het populaire jazzfestival, als merk in handen van VRT, was dus meer dan 50 jaar een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Sinds 2008 ging Jazz Middelheim jaarlijks door in park Den Brandt. Na de laatste editie van 2022 ging de organisator achter het evenement failliet en sindsdien is er geen partner meer gevonden.

De stad wil echter opnieuw een zomers jazzfestival in Antwerpen vanaf 2024, en lanceert daarom nu een oproep naar partners.

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Die formule van Jazz Middelheim werkte enorm goed. Het succes van het festival spreekt voor zich: er is duidelijk een publiek voor jazz. Daarom willen we de traditie van een zomers jazzfestival in de stad niet loslaten. Voor de concrete invulling van het festival staan we open voor nieuwe ideeën.”

Nabilla Ait Daoud - Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is