Stad ontvangt delegatie uit Sint-Petersburg

Op 3 september 2018

Na haar eigen handelsmissie naar Sint-Petersburg in april ontvangt Antwerpen nu een delegatie uit de Russische stad. Dit jaar vieren beide steden dan ook het zestigjarige bestaan van hun officiële vriendschapsband.

Van 22 tot 28 april bezocht een Antwerpse missie behalve Moskou ook Sint-Petersburg. Die stad vormt met haar haven een belangrijke toegangspoort tot de Russische markt, en is de grootste culturele trekpleister van het land. Het missieprogramma was opgebouwd rond economische opportuniteiten, culturele uitwisseling en stadsontwikkeling. Vier maanden later brengt een delegatie uit Sint-Petersburg een tegenbezoek aan Antwerpen.

Parallel programma

Het tegenbezoek vindt plaats op woensdag 5 september. Antwerps burgemeester Bart De Wever ontvangt een veertigtal hoge ambtenaren en ondernemers uit Sint-Petersburg. Er is een parallel programma voor de deelnemers uit de economische, creatieve en architecturale sector. 

Zo start de economische delegatie met een luik over afvalverwerking en een bezoek aan Umicore. Verder gaat ze langs bij de Antwerpse paradepaardjes van de informatietechnologie, Smart Village en The Beacon. Er volgen gesprekken met vertegenwoordigers van de Universiteit Antwerpen over start-ups en informatietechnologie, en met de toeristische dienst van de stad. Een ander deel van de delegatie ontdekt Antwerpen als modestad, met een modewandeling en een bezoek aan een aantal mode-ateliers.

Economische seminaries

Op het programma staat verder een rondetafelgesprek voor creatieve ondernemers over de toekomst van de sector en de mode-industrie in het bijzonder. Daarnaast organiseren beide steden een seminarie waarop de investeringsmogelijkheden en het industriële potentieel van Antwerpen en Sint-Petersburg in de kijker worden gezet. Ook getuigt een Belgisch bedrijf over werken in Sint-Petersburg, en worden IT-projecten in beide steden toegelicht. De deelnemers uit het architectuurveld ten slotte ontmoeten de stadsbouwmeester en bezoeken een aantal opmerkelijke Antwerpse gebouwen.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is