Stad steunt Hobokense handelaarsvereniging financieel bij communicatiecampagne in kader van wegenwerken

Op 31 augustus 2018

Vandaag besliste het college van de stad Antwerpen een toelage van 15.000 euro toe te kennen aan handelaarsvereniging Zin in Hoboken, en dit als bijdrage in een communicatiecampagne in het kader van wegenwerken in het district. Ook andere handelaarsverenigingen die hun winkelstraat of -buurt positief in de kijker willen zetten vóór of tijdens wegenwerken, kunnen financieel beroep doen op de stad.

In Hoboken vinden er wegenwerken plaats om het masterplan verder te realiseren. Zo komt er onder meer een nieuw groen plein voor de kerk, wordt het kruispunt veiliger gemaakt en zal de tram- en bushalte verplaatst worden. Handelaarsvereniging Zin in Hoboken organiseert een communicatiecampagne om de bereikbaarheid van het centrum ook tijdens de werken extra te benadrukken. Op zaterdag 1 september wordt het startschot gegeven voor de ludieke on- en offline-campagne met een heuse gocarttrein die heel de dag door Hoboken zal rijden. Fictief figuurtje ‘sympathieke buurvrouw Marie’ is het gezicht van de campagne die loopt tot en met december 2018.

Koen Kennis, schepen voor middenstand en mobiliteit: “Winkeliers en horeca-uitbaters die zich verenigen in een handelaarsvereniging en van daaruit acties organiseren, kan ik enkel maar toejuichen. Als ze dat dan ook nog eens doen in het kader van wegenwerken, zorgen wij als stad met plezier voor extra ondersteuning. Meer en meer handelaarsverenigingen zien in dat positieve communicatie tijdens een heraanleg ook een versterkend effect heeft tussen de verschillende handelaars onderling. Samen door de ongemakken van een heraanleg gaan, wakkert een zeker groepsgevoel aan en zorgt ervoor dat de klanten hun weg blijven vinden naar de winkels.”

Handelaarsverenigingen die initiatieven opzetten voor klanten en bewoners  in het kader van wegenwerken , kunnen tot 3/4 van de kosten (met een maximum van 15.000 euro) terugbetaald krijgen van de stad. Welke initiatieven van handelaarsverenigingen in aanmerking komen voor deze toelage alsook hoe die kan aangevraagd worden, is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be/toelage-handelaarsvereniging-wegenwerken. Het gaat om acties die gericht zijn op een breed publiek en op de promotie van de eigen winkelkern. Dit reglement werkt aanvullend op het toelagereglement voor initiatieven van de Antwerpse handelaarsverenigingen.

Wim Dekoning,  voorzitter van Zin in Hoboken: "Langdurige en ingrijpende wegenwerken hebben een directe invloed op de omzet van de lokale handelaars en horeca. We zijn dan ook erg tevreden met deze tussenkomst van stad Antwerpen. Meer dan 50 handelaars en horeca-ondernemers uit Hoboken centrum zetten hun schouders onder dit positief communicatieplan en financieren de campagne samen met de stad."

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor middenstand en mobiliteit  

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is