Stad voorziet in extra toiletten

Op 26 maart 2021, over deze onderwerpen: Toerisme

Door de sluiting van de horeca is het voor bewoners en bezoekers moeilijker om een toilet te vinden als ze op pad zijn in Antwerpen. De stad besliste daarom om in extra toiletten te voorzien in de binnenstad, op het Zuid en op het Eilandje. Ze doet dat in samenwerking met verschillende partners.

De huidige coronamaatregelen met de sluiting van de horeca, maken dat het niet altijd eenvoudig is een toilet te vinden in de stad. In het Antwerpse stadscentrum zijn er momenteel op 7 locaties toiletten. Het gaat om het station Antwerpen-Centraal (betalend), de winkelcentra Stadsfeestzaal (betalend) en Grand Bazar Shopping Center (betalend), de Wapper (gratis), Het Steen (betalend), de Grote Markt/Wisselstraat (gratis) en de Sint-Andriesplaats (gratis). Deze hebben allemaal verschillende openingsuren.

De stad merkte dat dit aanbod onvoldoende was en beslist daarom om te voorzien in bijkomende toiletten in de binnenstad, op het Zuid en op het Eilandje. Er komen 6 gratis toiletlocaties bij. De nieuwe locaties openen vanaf zaterdag 27 maart en blijven zeker tot de heropening van de horeca beschikbaar. Ter plaatse wordt er op toegezien dat de bezoekersstromen gescheiden worden en dat de coronamaatregelen gerespecteerd worden. De stad roept gebruikers op de maatregelen na te leven en de toiletten proper achter te laten.

Het gaat om volgende locaties:

        De Studio

   Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen
   zaterdag en zondag van 12 tot 19 uur

        de Bourla Schouwburg

   Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen
   zaterdag van 12 tot 18.30 uur en op koopzondagen van 12 tot 18.30 uur

        M HKA

   Wapenstraat, 2000 Antwerpen
   van dinsdag tot zondag van 11 tot 18 uur

        Zuiderpershuis

   Timmerwerfstraat / Leuvenstraat, 2000 Antwerpen
   zaterdag en zondag van 13 tot 19 uur

        MAS Paviljoen

   Hanzestedenplaats, 2000 Antwerpen
   op weekdagen van 14 tot 20 uur en in het weekend van 12 tot 22 uur

        Droogdokkensite

   Droogdokkenweg, 2030 Antwerpen
   op weekdagen van 16 tot 20 uur en in het weekend van 12 tot 20 uur

Op www.antwerpen.be vind je een overzicht van de beschikbare toiletlocaties. Klik hier voor de rechtstreekse link. Ook op het stadsplan kunnen de locaties geraadpleegd worden op een kaartje.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is