Stad zoekt nieuwe uitbater voor camping De Molen op Linkeroever

Op 5 augustus 2020, over deze onderwerpen: Toerisme

De stad Antwerpen zoekt een nieuwe concessiehouder voor de uitbating van camping De Molen op Linkeroever. AG VESPA lanceert hiervoor in opdracht van de stad een oproep. Geïnteresseerden kunnen onder gesloten omslag een bod met projectvoorstel indienen tot en met dinsdag 18 augustus om 14 uur.

Nieuwe uitbater gezocht

Stadscamping De Molen ligt op de Antwerpse Linkeroever, vlakbij het strand van Sint-Anneke, het zwembad De Molen en de wandeldijk. De camping heeft een totale oppervlakte van 12.183 m² en omvat een receptiegebouw, 4 trekkershutten, 88 kampeerplaatsen en een sanitair blok.

Op 1 augustus 2020 kwam de concessie met de vorige uitbaters van camping De Molen onverwacht ten einde door een faillissement. In opdracht van de stad Antwerpen gaat AG VESPA nu op zoek naar een nieuwe concessiehouder.

Schepen voor toerisme Koen Kennis: “In afwachting van de nieuwe stadscamping aan de Middenvijver op Linkeroever willen we tegemoet komen aan de bestaande vraag. Ook al gaat het om een tijdelijke invulling van camping de Molen, de kwaliteitseisen die we als stad stellen blijven hoog.”

De camping zal toeristische kampeerplaatsen waaronder ook plaatsen voor campers verhuren. De verhuring van seizoensplaatsen is niet toegelaten. De nieuwe concessieovereenkomst wordt afgesloten voor een termijn van twee jaar en kan nog verlengd worden, afhankelijk van de realisatie van de nieuwe stadscamping in het gebied Middenvijver.

Bod met projectvoorstel

De uitbating van de camping wordt aangeboden onder de vorm van een concessie tegen een minimumvergoeding van 18.000 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen een bod met projectvoorstel uitbrengen onder gesloten omslag.

De selectie van de kandidaten gebeurt op basis van zowel financiële als inhoudelijke criteria waarbij ook rekening gehouden wordt met de ervaring van de kandidaat-concessiehouder.

Meer informatie over concessie en de voorwaarden vinden geïnteresseerden op www.agvespa.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Daar staan ook de inschrijvingsdocumenten die ten laatste op dinsdag 18 augustus om 14 uur ingediend moeten zijn op het volgende adres: AG VESPA, Paradeplein 25, 2018 Antwerpen.

Verantwoordelijken: Koen Kennis, schepen voor toerisme -  Fons Duchateau, voorzitter AG VESPA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is