Stad zoekt uitbaters voor Winter in Antwerpen

Op 9 mei 2016, over deze onderwerpen: Horeca, Markten en Foren, Middenstand, Recreatie, Toerisme

Voor het eindejaarsevenement Winter in Antwerpen geeft de stad ook dit jaar enkele attracties in concessie. Het gaat om de ijspiste met winterbar en schaatsverhuur op de Groenplaats, de minigolf met winterbar ter hoogte van de cruiseterminal en de tubing en het reuzenrad op het Steenplein. Kandidaat-concessiehouders kunnen zich inschrijven van 9 mei tot 13 juni. Meer info staat online. Daarnaast gaan ook de inschrijvingen van start voor wie een chalet wil huren op de kerstmarkt om eten, drank of andere koopwaar aan de man te brengen. Die inschrijvingen lopen van 12 mei tot 6 juni. Meer info is hier te vinden. Voor het eerst blijven dit jaar alle pleinen en attracties open gedurende de hele periode van Winter in Antwerpen.

De editie 2016-2017 gaat van start op zaterdag 10 december 2016 en eindigt op zondag 8 januari 2017. Net als vorige jaren is er een traditionele, gezellige kerstmarkt maar er zijn ook verrassende attracties zoals de tubing en de minigolf op het Steenplein.

De stad zoekt nog concessiehouders voor:

  • ijspiste en schaatsverhuur met winterbar op de Groenplaats (inschrijven tot 13 juni)
  • minigolf met winterbar ter hoogte van de cruiseterminal (inschrijven tot 13 juni)
  • tubing op het Steenplein (inschrijven tot 13 juni)
  • reuzenrad op het Steenplein (inschrijven tot 13 juni)
  • chalet op de Kerstmarkt, Groenplaats – Grote Markt – Suikerrui – Steenplein (inschrijven van 12 mei tot 6 juni)

Nieuw tijdens deze editie is dat alle attracties en chalets gedurende de hele periode open blijven. De stad komt zo tegemoet aan de vraag van de vele bezoekers.

Geïnteresseerden vinden alle info op www.ondernemeninantwerpen.be/kerstmarkt en www.ondernemeninantwerpen.be/winterinantwerpen.  

Meer dan een miljoen bezoekers

Tijdens de laatste editie van Winter in Antwerpen verwelkomde de stad maar liefst 1 100 000 bezoekers. Daarvan maakten er 35 000 een ritje in het reuzenrad, bonden er 40 000 de schaatsen aan en roetsjten er zo’n 20 000 van de tubing naar beneden. Niet alleen de Antwerpenaar houdt van zijn stad in de winter. Ook meer en meer toeristen ontdekken de charmes van het winterse Antwerpen.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is