Stadhuis kleurt groen tegen de doodstraf

Op 26 november 2021

Op dinsdag 30 november verlicht de stad Antwerpen het stadhuis in het groen, de kleur van de hoop. Deze symbolische actie kadert in de internationale actiedag ‘Cities for Life – Steden tegen de doodstraf’.

Op verschillende plaatsen in de wereld kleuren markante gebouwen groen op 30 november. Stad Antwerpen verlicht het stadhuis van 17 uur tot middernacht. Groen is de kleur van de hoop en verwijst die dag naar de afschaffing van de doodstraf door het groothertogdom Toscane op 30 november 1786.

Het stadsbestuur engageert zich al sinds 2002 om jaarlijks, in samenwerking met de gemeenschap van Sant’Egidio, een gebouw in Antwerpen uit te lichten. Eerdere gebouwen die werden uitgelicht zijn de kathedraal, het Steen en het MAS.

Sant'Egidio, een wereldwijde christelijke lekenbeweging, organiseert ter gelegenheid van 30 november ook het webinar “No justice without life”. Onder meer David Sassoli, de voorzitter van het Europees Parlement, Antoinette Chahine, een Libanese activiste en David Mathis, een voormalig ter dood veroordeelde gevangene, komen spreken. Het webinar start om 17.30 uur en voorziet simultaanvertaling in het Engels, Italiaans, Spaans, Frans en Portugees. Inschrijven kan hier.

Bart De Wever - Burgemeester

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is