Stadspatrimonium gerenoveerd voor Antwerpse jeugd - Drie jeugdwerkingen nemen intrek in gerenoveerd pand

Op 20 januari 2018, over deze onderwerpen: Jeugd

De stad liet een van haar panden in Deurne renoveren en stelt het nu ter beschikking van drie jeugdwerkingen. JES vzw, scoutinggroep Eenheid Kimbangu en de jeugddienst van Deurne delen vanaf 20 januari het gebouw. Eerder werd de benedenverdieping van het pand al gebruikt door JES en de jeugddienst. Dankzij de renovatie kan de werking nu uitgebreid worden.

In Antwerpen groeit het aantal kinderen en jongeren. Daardoor stijgt ook de vraag naar ruimte van verenigingen en organisaties die een vrijetijdsaanbod organiseren voor deze doelgroep.

“De grootste uitdaging om onze jeugd alle kansen te geven om zich te kunnen ontspannen en ontplooien is ongetwijfeld het vinden van voldoende ruimte binnen onze stad”, verduidelijkt schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. “Vanuit jeugd investeren we in het leegstaande stadspatrimonium. Dit gerenoveerde patrimonium kan dan een oplossing bieden als uitvalsbasis voor het jeugdwerk. Hierbij streven we naar een invulling op basis van gedeeld gebruik, om zo veel mogelijk noden op te vangen.”

De stad investeerde 260.000 euro in de renovatie van dit pand in de Sint-Rochusstraat 48 te Deurne. Er werden veiligheidswerken uitgevoerd, een nieuw dak gelegd en de opdeling voor het gedeeld gebruik werd in orde gemaakt.

Door de invulling via gedeeld gebruik krijgen in één klap drie jeugdpartners een eigen plek voor hun werking:  JES vzw, scoutinggroep Eenheid Kimbangu en de jeugddienst van Deurne. Deze samenwerking zorgt er voor dat er bijna alle dagen activiteiten plaatsvinden voor kinderen, tieners en jongeren op één plek in Deurne-Zuid. Het is dus een mooi voorbeeld van gedeeld gebruik tussen professionele partners, vrijwillig jeugdwerk en de stad. De ruimte wordt door alle partners evenwaardig gebruikt. Iedereen heeft zijn eigen exclusieve ruimte waar ze de focus van hun werking kunnen uitwerken. Daarnaast is er een grote polyvalente ruimte waar iedereen gebruik van kan maken.

Meer over de jeugdpartners:

www.jesantwerpen.be
https://www.facebook.com/EenheidKimbangu/
www.deurne.be

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is