Start aanplanting bomen op de Leien

Op 3 december 2018

Vandaag is de aannemer van de Noorderlijn gestart met het aanplanten van de bomen op de Leien. In totaal komen er 540 bomen. Ook op de Noorderlaan start de aannemer binnenkort opnieuw met bomen planten. Tegen het einde van het plantseizoen moeten de meeste voorziene bomen op de Frankrijklei en de Noorderlaan geplant zijn.

Op de Frankrijk- en Italiëlei worden er dit plantseizoen 330 platanen geplant. Dat komt neer op zo’n 8 bomen per dag. De aannemer start met planten op de Frankrijklei, ter hoogte van de Louiza-Marialei. De platanen hebben bij aanplanting een stamomtrek van ongeveer 40 cm. De stammen zijn ongeveer 4 meter hoog alvorens de takken beginnen. Volgend plantseizoen komen er nog 210 platanen bij. In totaal gaat het dus om 540 bomen. Dat zijn 182 bomen meer dan voor de werken.

“Bij de start van de werken werd de centrale bomenrij op de Leien gerooid,” vertelt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit. “Met de nieuwe bomen krijgen de Frankrijklei en Italiëlei opnieuw een groen karakter. In totaal komen er 4 bomenrijen: langs weerszijden van de trambaan en langs beide ventwegen. Eens alle bomen geplant zijn, vormen de Leien als het ware 2 groene pleingevels langs het Operaplein en benadrukken ze de open ruimte van het plein.”

Noorderlaan

Vorig plantseizoen startte de aannemer met het planten van bomen op de Noorderlaan. Dit seizoen rondt hij de aanplanting verder af. Op de Noorderlaan worden er elzen, esdoorns, eiken en lindebomen aangeplant. In totaal komen er 460 bomen ofwel 20 bomen meer dan voor de werken.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is