Start openluchtseizoen: opening zwembad De Molen op 1 mei en zwemvijver Boekenberg op 15 mei

Op 26 april 2021, over deze onderwerpen: Sport

Op zaterdag 1 mei gaat het openluchtseizoen voor de Antwerpse zwemmers officieel van start, met de opening van zwembad De Molen op Linkeroever. Zwemvijver Boekenberg volgt twee weken later, op 15 mei. Vanaf dan tot midden september kan iedereen genieten van buitenwaterpret. Voor De Molen is op voorhand reserveren nog steeds verplicht wegens corona.

Met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever beschikt Antwerpen over twee fantastische locaties om buiten te zwemmen.

De Molen

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is openluchtzwembad De Molen helemaal klaar voor het zomerseizoen. Dit jaar opent het zwembad al op 1 mei, twee weken vroeger dan normaal, zodat meer Antwerpenaren sneller de kans krijgen om te komen zwemmen. In het grote 50-meterbad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante, aangename 28 graden. Voor de allerkleinsten is er het plonsbad. Een zwembeurt kost er maximaal 4 euro. Je zwembeurt vooraf reserveren is verplicht. Net zoals vorig jaar wordt er gewerkt met tijdsblokken en een maximum aantal zwemmers per tijdsblok. Het zwembad is open vanaf zaterdag 1 mei tot en met maandag 13 september, elke dag uitgezonderd een aantal sluitingsdagen.

Zwemvijver Boekenberg

Zwemmers kunnen in alle rust genieten van de 73 meter lange zwemvijver in de groene omgeving van het Boekenbergpark. Voor de jongere zwemmers is er een speelbad met een diepte van 50 centimeter. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water van de zwemvijver zitten. Bovendien is een zwembeurt hier volledig gratis en moet je niet reserveren wanneer je wil komen zwemmen.

Wanneer het erg druk is en de wachtrijen langer worden, wordt er overgeschakeld op blokzwemmen. Bij dit rotatiesysteem krijgt iedereen 15 minuten de tijd voor een verfrissende duik. Zwemvijver Boekenberg is elke dag open vanaf zaterdag 15 mei tot en met zondag 12 september.

Zowel het zwembad als de zwemvijver hebben een grote ligweide. Hierdoor kunnen de aanwezige bubbels voldoende afstand van elkaar houden wanneer ze niet aan het zwemmen zijn.

Langer zwemmen in de zomermaanden

In de zomermaanden zijn de openluchtzwembaden iets langer open dan tijdens de rest van het seizoen. In zwemvijver Boekenberg zijn zwemmers in juli en augustus welkom tot 20 uur. Zwembad De Molen is dan weer van 14 juni tot en met 31 augustus al vanaf 9.30 uur open.

Praktisch

Openluchtzwembad De Molen:

Wandeldijk 40, Linkeroever
Openingsuren, reserveren en alle info op www.antwerpen.be/zwembaden, klik hier voor de rechtstreekse link
Tarieven:

kinderen (tot en met 3 jaar): gratis
jongeren (van 4 tot en met 25 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar): 2 euro
volwassenen (van 26 tot en met 64 jaar): 4 euro
personen met een handicap: 2 euro
A-kaarthouders met kansentarief: 0,5 euro

Zwemvijver Boekenberg:

Boekenbergpark, Van Baurscheitlaan, Deurne
Openingsuren en alle info op www.antwerpen.be/zwembaden, klik hier voor de rechtstreekse link
Gratis toegang

Verantwoordelijke schepen: Peter Wouters, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is