Start van openluchtseizoen in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen op donderdag 10 mei

Op 8 mei 2018, over deze onderwerpen: Sport

Op donderdag 10 mei gaat het openluchtseizoen in de 2 Antwerpse openluchtzwembaden officieel van start. Tot en met zondag 16 september kunnen zwemliefhebbers voor een verfrissende duik terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen.

Met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever telt Antwerpen 2 uitzonderlijke locaties om te zwemmen in de openlucht, elk met hun specifiek karakter.

In de rust en het groen van het Boekenbergpark zwemmen bezoekers in het natuurlijke decor van de ecologische zwemvijver Boekenberg, die met zijn 73 meter lengte de grootste van Europa is. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water zitten. Bovendien is een zwembeurt hier volledig gratis.

Aan Sint-Annekeplage op Linkeroever opende Openluchtzwembad De Molen al de deuren voor het publiek op 7 maart, wegens de renovatiewerken aan zwemcentrum Wezenberg. Tijdens het openluchtseizoen worden de huidige openingsuren uitgebreid:

• van donderdag 10 mei tot en met donderdag 31 mei: alle dagen van 12 tot 18 uur;

• van vrijdag 1 juni tot en met zondag 2 september: alle dagen van 10 tot 20 uur;

• van maandag 3 september tot en met zondag 16 september: alle dagen van 12 tot 18 uur.

In het grote 50 meterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en aangename 28 graden. De allerkleinsten kunnen dan weer naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Wie tussen de zwembeurten door even wil rusten, kan dat doen op de grote ligweide. Een zwembeurt kost hier maximaal 4 euro.

Langer zwemmen in de zomermaanden

Net als vorig jaar houden de 2 openluchtzwembaden in de zomervakantie hun deuren nog iets langer open. In zwemvijver Boekenberg zijn zwemmers in de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag welkom tot 20 uur. Zwembad De Molen is in juni, juli en augustus elke dag tot 20 uur open. Bovendien zullen bezoekers in juli en augustus 4 keer van een pop-upavondopening kunnen genieten. Dan is het zwembad open tot 21 uur. Deze avondopeningen vinden enkel plaats bij mooi weer. De exacte data worden dus maar kort op voorhand vastgelegd. Vanaf dat er een moment van een pop-upavondopening vastligt, wordt deze gecommuniceerd in het zwembad, via www.sportingA.be en de socialemediakanalen van Sporting A.

Openluchtzwembaden – praktisch

Zwemvijver Boekenberg

Boekenbergpark, Van Baurscheitlaan, Deurne
openingsuren – zie website
gratis toegang

Openluchtzwembad De Molen

Wandeldijk 40, Linkeroever
openingsuren – zie website
tarieven:

kinderen (tot en met 3 jaar): gratis
jongeren (van 4 tot en met 25 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar): 2 euro
volwassenen (van 26 tot en met 64 jaar): 4 euro
personen met een handicap: 2 euro
A-kaarthouders met Kansentarief: 0,5 euro     

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is