Startschot sportevenementenjaar 2022

Op 19 januari 2022, over deze onderwerpen: Sport

Met de Flanders Swimming Cup in Olympisch zwemcentrum Wezenberg en de gloednieuwe Antwerp Park Run dwars door de groene longen van Deurne trekt het Antwerpse sportevenementenjaar zich komend weekend helemaal op gang.

In het najaar van 2021 konden we op het vlak van sportevenementen een groot deel van de coronaschade inhalen. Het najaarsoffensief was niet min: de eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon, het WK wielrennen, het BK skate, de AG Antwerp 10 Miles, de European Open, het EK korfbal. Alleen het Gymgala viel jammer genoeg weg. Na een korte winterslaap gaan we met Sporting A in 2022 door op dat sportieve elan en inspireren, stimuleren en verbinden we de Antwerpenaar én de bezoekers van onze stad met een goedgevulde sportevenementenkalender. Zo zetten we meteen onze status als sporthoofdstad van Vlaanderen nog wat meer in de verf.

Een duik in het Wezenbergbad …

Op zaterdag duiken we letterlijk van het startblok met de Flanders Swimming Cup, het eerste internationale (top)sportevenement in een – hopelijk – lange rij. Onder de vleugels van de Vlaamse Zwemfederatie is de Flanders Swimming Cup uitgegroeid tot een vaste waarde op de internationale zwemkalender. Gevestigde waarden en aanstormend zwemtalent krijgen in het Wezenbergbad de kans om zich te meten met stevige concurrentie uit binnen- en buitenland. Voor veel zwemmers meteen de eerste grote test van het prille zwemjaar, een jaar waarin er met onder meer het WK én het EK langebaanzwemmen heel wat op het spel staat.

Naast de prestaties van de brigade van thuisclub BRABO wordt het ook uitkijken naar de G-zwemmers. Als stad met een groot hart voor G-sport juichen we het toe dat zij in deze Flanders Swimming Cup de kans krijgen om hun kunnen te tonen. Omwille van het coronavirus wordt het een editie zonder publiek, maar wie de (toekomstige) vaandeldragers van de zwemsport aan het werk wil zien kan hiervoor afstemmen op de livestream.

… en in de Antwerpse natuur

Op zondag verwelkomen we met de Antwerp Park Run een verrassende en verkwikkende nieuwkomer op de Antwerpse loopkalender. Deze “kick-off van het Vlaamse loopseizoen” is meteen een prima gelegenheid om de sportieve voornemens waar te maken.

De conditie op peil houden, het hoofd vrijmaken, frisse lucht opsnuiven en genieten van de natuur en de omgeving …  Wie er zondags al eens op uit trekt, zal het beamen: zo’n parkloopje kan wonderen doen. Bij Sporting A willen we de liefhebbers op hun wenken bedienen en daarom rollen we voor de première van de Antwerp Park Run graag mee een kilometerslange groene loper uit. Geen typische stadsloop dus, wel een tocht van 5, 10 of 20 km die de groene longen van Deurne verbindt: Park Groot Schijn, Domein Ertbrugge, de Bremweide en uiteraard het Rivierenhof. Als toemaatje passeren de vele sportievelingen op hun tocht langs enkele erfgoedparels én mogen ze zich opmaken voor een unieke passage door de Bosuil. Ook de stedelijke sportcluster Park Groot Schijn én de lokale atletiekclubs zullen in de kijker lopen, dat is altijd mooi meegenomen.

De Antwerp Park Run wordt opgedeeld in zes verschillende waves van maximaal 500 deelnemers. Starten kan ieder half uur van 8u30 tot 11u00. 

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor Sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is