STORMKOP, een nieuwe plek voor jonge avonturiers

Op 27 juni 2018, over deze onderwerpen: Jeugd

De werking van HETSTEEN start dit weekend in haar nieuwe locatie op de Droogdokkensite. Bij de vernieuwde werking hoort ook een nieuwe naam: STORMKOP. STORMKOP werkt - net zoals HETSTEEN – met kinderen tussen 6 en 12 jaar en volwassenen. Ze prikkelen en stimuleren de jongeren en laten ze zelf op ontdekking gaan. Iedereen is welkom op het openingsfeest zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Op het programma staan o.a. workshops, muziek, hapjes en drankjes.

STORMKOP gaat dit weekend van start en biedt heel wat uitdagingen voor jonge dromers, denkers en doeners. Bij STORMKOP hebben de kinderen het voor het zeggen. Ze experimenteren, ondernemen, filosoferen en bouwen rond het thema ‘maritiem erfgoed’. Op allerlei mogelijke manieren wordt er nagedacht en gefantaseerd over welke plek water, zee en haven innemen in een steeds veranderende wereld.

STORMKOP stimuleert 6- tot 12-jarigen om eigenwijs na te denken, te dromen en te doen. Maar ook hun familieleden en vrienden worden uitgedaagd om mee te doen. De zoektocht is daarbij belangrijker dan het vinden van antwoorden. Het motto van STORMKOP: “Het is niet makkelijk om je staande te houden bij Windkracht 10. De wind op zee waait altijd harder en de golven slaan wilder om zich heen. Maar wanneer de zeilen gehesen worden en zich vullen, de bemanning aan de touwen hangt en de kapitein aan het roer staat, is het schip klaar om de storm te trotseren. Welkom aan boord!”

“STORMKOP is een uniek kinderkunstenproject voor jonge dromers, denkers en doeners. Stormkop staat voor creativiteit en verbeelding. Onze kinderen kunnen zich hier volledig uitleven. Ze worden gestimuleerd om te denken en te doen, om te worden verwonderd en om een eigen mening te vormen”, verduidelijkt schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. “Onze kinderen worden met dit project uitgedaagd en klaar gemaakt om de wereld te veroveren!”

Het programma van STORMKOP heeft voor ieder wat wils: woensdagmiddagateliers en vakantiekampen, maar ook feestjes voor kinderen en brunches. Meer info vinden geïnteresseerden op www.stormkop.be.

Schepen voor jeugd, Nabilla Ait Daoud opent STORMKOP officieel op zaterdag 30 juni om 15 uur op de Droogdokkensite. Ook de pers is hierbij van harte welkom. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli kan iedereen STORMKOP komen ontdekken tijdens een feest vol workshops, muziek en hapjes en drankjes.

Het volledige programma van het openingsweekend is te vinden op www.stormkop.be. Klik hier voor het programma van zaterdag en hier voor het programma van zondag.

De stad investeert 329.000 euro in dit project.
 

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is