Studenten vinden rustige plek om te studeren in dienstencentra en woonzorgcentra

Op 18 mei 2018

Zorgbedrijf Antwerpen zet net als de voorbije jaren opnieuw de deuren open voor studenten tijdens de blok- en examenperiode. Studenten zijn welkom op tal van locaties in de Antwerpse districten. De klanten van de dienstencentra en woonzorgcentra zien het jonge bezoek graag komen en de studenten genieten van het schouderklopje van de senioren.

Op dit moment zijn er 23 dienstencentra en woonzorgcentra die studenten een rustige plek kunnen aanbieden. In totaal zijn er zowat 200 studieplekken beschikbaar. En als het tijd is voor een pauze zijn ze welkom in de cafetaria en om een praatje te slaan met de senioren.

In de dienstencentra gaat het meestal om studieplekken in vergaderzalen, bibliotheken, polyvalente zaaltjes… en die zijn doorgaans enkel op weekdagen open overdag. In de meeste woonzorgcentra zijn studenten daarentegen altijd welkom – zelfs dag en nacht als ze dat zouden willen. Ze kunnen er soms in een feestzaal of vergaderzaal studeren maar ook in een kapel of een paviljoen. Bij mooi weer zijn de studenten op sommige locaties ook welkom in de tuin van het dienstencentrum of woonzorgcentrum.

Alles om te kunnen studeren

In de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen is alles voorhanden om makkelijk te kunnen studeren. Er is gratis wifi, er zijn stopcontacten en er zijn op alle locaties zeker senioren in de buurt die de studenten die dat willen, met plezier zullen be(groot)moederen. Zo zetten de klanten en medewerkers mee hun schouders onder de blok.

Altijd een studieplek in de buurt

Bij Zorgbedrijf Antwerpen vinden studenten altijd een studieplek in hun buurt. Uiteraard zijn de dienstencentra en woonzorgcentra in buurten met veel studenten de meest voor de hand liggende locaties, maar er zijn stille studieplekken in locaties in bijna alle districten van de stad Antwerpen. Zo zijn studenten bijvoorbeeld ook welkom in Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. De studieplekken zijn bovendien niet uitsluitend gebonden aan de blok- of examenperiodes.

Even bellen of mailen vooraf

Studenten die graag in een dienstencentrum of woonzorgcentrum komen studeren, nemen best vooraf persoonlijk contact op met het woonzorgcentrum/dienstencentrum in hun buurt. Ze kunnen even bellen, mailen of contact opnemen via de Facebookpagina van het dienstencentrum/woonzorgcentrum. Het aanbod studieplekken kan bovendien al wel eens variëren van studieperiode tot studieperiode, bijvoorbeeld omdat er activiteiten zijn gepland in het dienstencentrum of woonzorgcentrum, omdat Zorgbedrijf Antwerpen een gebouw renoveert of omdat er een nieuwbouw dienstencentrum of woonzorgcentrum wordt gebouwd op dat moment.

Op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/studeren vinden studenten een overzicht van alle dienstencentra en woonzorgcentra die de deuren openzetten, alsook de contactgegevens.

Andere studieplekken in de stad

Studenten kunnen in Antwerpen trouwens niet alleen terecht in de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen. Zo zorgt STUDY360 tijdens de blokperiodes voor markante plekken waar studenten samen kunnen studeren. Er zijn doorgaans studieplekken met uitzicht over de stad en in imposante gebouwen in de binnenstad. Alle info staat op www.study360.be.

Naast de locaties van Zorgbedrijf Antwerpen, STUDY360 en het aanbod van de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs, bieden ook de Antwerpse bibliotheken en de Antwerpse cultuur- en ontmoetingscentra blokplaatsen aan, verspreid over de stad en haar districten. Geïnteresseerde studenten kunnen contact opnemen met de cultuurlocaties zelf. De contactgegevens zijn te vinden via www.antwerpen.be/cultuur.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is