Tijdelijke ijsbaan in Park Groot Schijn in Deurne

Op 10 september 2019, over deze onderwerpen: Sport

Vandaag starten de werken aan een tijdelijke ijspiste op Park Groot Schijn in Deurne. Zo kunnen binnen enkele weken de clubs en het publiek opnieuw ijsschaatsen, in afwachting van de nieuwe permanente ijsbaan. De tijdelijke ijspiste van 30 op 60 meter komt zo’n tweehonderd meter verder dan de voormalige ijsbaan Ruggeveld. De tijdelijke piste kan al vanaf eind september gebruikt worden door de clubs en vanaf begin oktober ook door het publiek.

Midden februari werd er op IJsbaan Ruggeveld in Deurne een probleem met de dakconstructie vastgesteld, waarna om veiligheidsredenen de ijsbaan definitief gesloten werd. Sinds de afbraak van ijsbaan Ruggeveld, was er geen schaatsinfrastructuur meer beschikbaar in Deurne. Pas in het najaar van 2021 komt er een nieuwe schaatsbaan van Sportoase. 

Om in een oplossing te voorzien voor de getroffen clubs, Antwerp Phantoms en Kunstschaatsclub Ruggeveld (AKR), plaatst de stad nu een tijdelijke ijsbaan met overkapping op de sportsite aan de Ruggeveldlaan. Uit onderzoek bleek dat dit de beste oplossing was.

De tijdelijke ijsbaan van 30 op 60 meter beantwoordt aan alle sportieve normen van ijshockey en kunstschaatsen. Ze zal twee wintersportseizoenen in gebruik zijn, telkens van oktober tot eind april. De twee clubs kunnen er hun trainingen starten op 27 september. Vanaf 4 oktober zullen er ook publieksuren zijn aan dezelfde tarieven als in de voormalige ijsbaan Ruggeveld. Later op het seizoen zullen ook scholen van de infrastructuur gebruik kunnen maken.

“Met deze tijdelijke ijsbaan stellen we de toekomst van de wintersporten in onze stad veilig”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Niet alleen krijgen de Phantoms en AKR zo alle kansen om verder te groeien, ook het grote publiek kan verder blijven genieten van de schaatssport tot de definitieve schaatsinfrastructuur van Sportoase klaar is.” 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is