Tijdelijke sluiting café wegens drughandel

Op 8 juni 2018

Het college bevestigde het besluit van de burgemeester om een café aan de Oudemansstraat te sluiten wegens drughandel. Het café moet gedurende drie maanden dicht.

De politie kreeg informatie dat een man drugs verkocht in een café aan de Oudemansstraat. De man is één van de oprichters van de vennootschap die het café uitbaat. Het café moest in 2016 al tweemaal dicht wegens verstoring van de openbare orde door onder andere vechtpartijen en geluidsoverlast.

De politie voerde in het café een controle uit. Eén van de klanten verbleef illegaal in het land. De zaakvoerder van het café bevond zich in de toiletten. Hij verklaarde dat hij cocaïne aan het snuiven was en had nog 0,40 gram cocaïne op zak. In zijn jas die achter de toog lag, staken nog drie verpakkingen met in totaal 3,02 gram hasj. Op de grond van de rokersruimte trof de politie een verpakking met 1 gram hasj aan.

De medeoprichter van de vennootschap was ook aanwezig in het café. Hij zei dat een grote sleutelbos achter de toog van hem was. Eén van de sleutels paste op een deur die toegang gaf tot een gang. Daar stond een elektriciteitskast. In deze kast vond de politie een zwarte sok met een blok cocaïne van 13,90 gram in. In de sok zaten ook drie verpakkingen met in totaal 2,50 gram cocaïne. Naast de sok lagen een precisieweegschaal met restanten van cocaïne en 65 verpakkingen. Deze waren identiek aan de verpakkingen met cocaïne in.

Een andere sleutel was van de auto van de medeoprichter. In een verborgen ruimte van de wagen zaten 11 zakjes met in totaal 27,07 gram marihuana verstopt.

De strijd tegen drughandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café, volgens artikel 9bis van de Drugwet, gedurende drie maanden te sluiten.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is