‘Trots in Deurne-Noord: verhalen over het leven en de wijk’

Op 23 november 2018, over deze onderwerpen: Welzijn

Auteur Matthias Van Milders en fotograaf Victoriano Moreno volgden in 2017-2018 uiteenlopende mensen die de wijk Deurne-Noord een warm hart toedragen, zoals Tourist LeMC en Geoffrey Hairemans. Het resultaat is een verzameling persoonlijke verhalen, gebundeld in het boek ‘Trots in Deurne-Noord: verhalen over het leven en de wijk’. Tot 30 november kan het boek in voorverkoop besteld worden in het cultuurcentrum Deurne of online voor 10 euro, de helft van de normale prijs. Op zaterdag 1 december is er een voorstelling voor pers en genodigden.

Tussen het Albertkanaal, de Antwerpse Ring en enkele secundaire wegen ligt de wijk Deurne-Noord. In het boek ‘Trots in Deurne-Noord’: verhalen over het leven en de wijk, vertellen 27 mensen (o.a. Tourist LeMC, Geoffry Hairemans, Louis Lambert,...) over hun Deurne-Noord. Ze nemen de lezer mee op een tocht door de wijk, schetsen een beeld van Deurne-Noord vroeger en vandaag en staan stil bij de kleine anekdotes en de grote momenten uit hun eigen leven. Ze geven een kijk achter de gevel van hun woning, school, kerk, moskee, buurthuis of voetbalstadion. Elke man of vrouw in dit boek is trots: op zichzelf, op anderen, op de wijk. Matthias Van Milders tekende de verhalen op, Victoriano Moreno fotografeerde de getuigen en hun Deurne-Noord.

De publicatie van dit boek kadert in de wijkwerking op maat voor Deurne-Noord. Met een geïntegreerde aanpak willen de stad en het district Deurne een antwoord bieden op de huidige en toekomstige uitdagingen in deze wijk. Met het boek willen ze bijdragen tot een positievere beeldvorming over de wijk Deurne-Noord.

Voorverkoop boek aan helft van de prijs

Het boek ‘Trots in Deurne-Noord’ kan tot en met vrijdag 30 november in voorverkoop aangekocht worden voor de exclusieve en tijdelijke prijs van 10 euro. Vanaf 1 december kost het boek 20 euro. 

Het boek kan besteld worden via www.ccdeurne.be/trots of in het cultuurcentrum van Deurne.

Vanaf 4 december kan het ook aangekocht worden op deze adressen:

Cultuurcentrum Deurne, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne - dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur
Cinema Rix, De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne - dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur
Boekhandel Vilain, Ten Eekhovelei 287, 2100 Deurne - woensdag tot vrijdag van 14 tot 18 uur

Officiële boekvoorstelling

Op zaterdag 1 december om 19 uur wordt het boek ‘Trots in Deurne-Noord’: verhalen over het leven en de wijk’ officieel voorgesteld aan pers en genodigen in Cinema Rix, de Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne. We vragen journalisten hun komst te bevestigen voor 1 december via communicatie.deurne [at] stad.antwerpen.be of op het telefoonnummer 03 338 45 32.

Matthias Van Milders en Victoriano Moreno vertellen er over de totstandkoming van het boek. Daarnaast komen ook enkele personen uit het boek aan het woord en maken korte filmpjes over Deurne-Noord de avond compleet.

Programma

19.00 uur: verwelkoming en inleiding door cultuurcoördinator district Deurne, Filip Baeyens
19.05 uur: podiumprogramma met interviews en filmpjes
20.00 uur: receptie en kans om te spreken met de personen uit het boek, de auteur en de fotograaf

Verantwoordelijken: Fons Duchateau, schepen voor sociale zaken en samenlevingsopbouw -  

Tjerk Sekeris, districtsburgemeester

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is