Vanaf oktober opnieuw veer tussen Lillo en Liefkenshoek - GVA 12/07/2018

Op 12 juli 2018

De nieuwe steiger aan Liefkenshoek zal in oktober klaar zijn. “Het zou een goede zaak zijn dat er op die plek opnieuw een verbinding komt tussen de beide Scheldeoevers. Er kan ook een halte van de Waterbus komen”, zegt Annick De Ridder (N-VA).

Op dit moment zijn de voorbereidende werken voor de bouw van de vlottende steiger volop bezig. Zonder onvoorziene problemen is de constructie gebruiksklaar in oktober.

“Het zou zowel voor het woon-werkverkeer als voor het toerisme een goede zaak zijn om de verbinding tussen Lillo, Doel en Liefkenshoek zo snel mogelijk opnieuw in gebruik te nemen. Het zou ook een ideale plek voor een halte van de Waterbus kunnen zijn”, zegt Annick De Ridder. Dat zou kunnen omdat de Waterbus gaat uitbreiden naar het noorden. Het precieze traject is op dit moment nog niet bepaald.

Shiftwissels

Uit een studie die VOKA gedaan heeft bij twintig bedrijven in de Antwerpse haven, blijkt alvast dat er behoefte is aan een dergelijke verbinding.

“Die studie peilde vooral naar het woon-werkverkeer in de Waaslandhaven. De resultaten zijn duidelijk. Vooral tijdens de wissels van de shifts is er een grote vraag naar vervoer over het water. Het zou dan op zijn minst wenselijk zijn dat er op die momenten een veerboot wordt ingezet”, vervolgt De Ridder.

Ook voor dagjesmensen

De vorige oeververbinding op die plek werd twee jaar geleden stopgezet. Door de verhuis van rederij MSC naar de Linkeroever, bleek het te gevaarlijk om het veer nog te laten varen.

“Precies daarom wordt de nieuwe vlottende steiger gebouwd. Eens die in gebruik kan worden genomen, kan er opnieuw veilig worden overgestoken. Dat zal niet alleen voor de mensen die in de haven werken een goede zaak zijn. Het is een traject dat ook veel door toeristen en dagjesmensen werd gebruikt.” (pvdp)

Bron: Gazet Van Antwerpen donderdag 12 juli 2018

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is